Bangladeş’te bir blog yazarı daha İslamcılar tarafından katledildi

Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir blog yazarı daha İslamcı militanlar tarafından satırlı saldırıya uğradı. 26 yaşındaki Vaşikur Rahman hayatını kaybetti.

Dış Haberler

Bangladeş’te bir blog yazarı daha gericilik karşıtı yazıları nedeniyle vahşi bir biçimde katledildi. Ensar Tugayı adlı radikal İslamcı bir grubun üye üç militan, Rahman’a satır ve palalarla saldırdı. 26 yaşındaki yazar olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri, saldırganların İslami eğitim veren bir okulda öğrenci olduklarını, ikisinin saldırıdan kısa bir süre sonra yakalandığını, diğerinin ise arandığını belirtti.

Saldırıyı Ensar Tugayı üstlenirken, yakalanan iki saldırgan Rahman’ı bloğunda yayımladığı İslam karşıtı yazılar nedeniyle öldürdüklerini söyledi. Saldırganlardan bir tanesi polise verdiği ifadede, Rahman’ı İslam peygamberine hakaret ettiğini savundu.

EŞİNE DE SALDIRDILAR

Yayımlanmış kitapları da bulunan Rahman, ABD’nin Atlanta kentinde yaşıyordu. Bir kitap fuarına katılmak üzere Dakka’ya gelen Rahman’ın eşi de saldırganları engellemeye çalışırken İslamcı militanların hedefi oldu.

HÜKÜMET PROTESTO EDİLDİ

Vaşikur Rahman, geçtiğimiz ay benzer bir saldırıda yine İslamcı militanlarca öldürülen Avijit Roy’dan sonraki ikinci kurban oldu. Rahman’ın ölüm haberi üzerine ülkenin çeşitli yerlerinde, İslamcı gruplara karşı yeterince mücadele etmediği için hükümete yönelik protesto eylemleri düzenlendi.

Dünyanın en kalabalık dördüncü Müslüman nüfusuna sahip olan Bangladeş’te radikal İslam son yıllarda giderek yükseldi. Ülkenin en örgütlü İslamcı hareketi ise Müslüman Kardeşler’in Güneydoğu Asya’daki müttefiki Cemaat-i İslami.