AB Rusya’ya yönelik yaptırımların süresini uzattı

AB, Ukrayna’daki kriz nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımların süresini Ocak ayına kadar uzattı.

Dış Haberler

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya Ukrayna’daki kriz nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı. Bugün Lüksemburg’da yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısından çıkan kararla ilgili yapılan açıklamada, yaptırımların süresinin “Rusya’nın Doğu Ukrayna’nın istikrarsızlaştırılmasında oynadığı rol nedeniyle” 31 Ocak 2016’ya kadar uzatıldığı söylendi.

Rusya’nın bazı mali piyasalara erişiminin ve enerji ve savunma sanayiinde kullanılan bazı teknolojilerin ticaretinin kısıtlanmasını öngören yaptırımlar karşısında Rusya’nın da AB’ye yönelik tarımsal ürünlerin ithalatına sınırlama getirme kararının süresini uzatması bekleniyor.

ZAMANLAMA MANİDAR

Rusya Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “AB içerisindeki Rus düşmanı lobinin bir kez daha galebe çalmış olmasından ötürü derin bir hayal kırıklığı içindeyiz” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ayrıca AB’nin kararının Nazilerin Sovyetler Birliği’ni işgale başlamasının yıl dönümünde alınmış olduğunun altını çizerek, “Bunun özel olarak tasarlanmış bir adım değil bir tesadüf olduğuna inanmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.