'Yüksek Hızlı Tren' açılıyor, ama...

Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın "sabotajlar yapılıyor" diyerek birçok defa açılışını ertelediği Yüksek Hızlı Tren'in açılışı bugün yapılıyor. Trenin eksiklerinin giderilmediği iddiaları ise hala açıklığa kavuşturulmadı.

Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirmesi öngörülen Yüksek Hızlı Tren'in açılışı bugün gerçekleştirilecek. Açılış tarihinin birçok kez ertelenmesiyle bilinen Hızlı Tren'in hazırlıklarının tamamlanmadığı yönünde iddialar ise halen açıklığa kavuşturulmadı. Geçtiğimiz ay Sakarya'daki hızlı tren çalışmaları sırasında istasyon binası çökmüş, bazı işçiler göçük altında kalmıştı.

Öte yandan Banliyö hatlarını yenileme çalışmaları ise halen sürüyor. DHA'nın yayınladığı görüntülerde, Erenköy-Göztepe arasındaki hatta rayların söküldüğü, toprak döküldüğü, fakat başka bir çalışma olmadığı görülüyor, onlarca vagon ise Haydarpaşa Garı'nda bekliyor.

Banliyö hattı karayoluna döndü
Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan ve 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren Banliyö tren hattı, 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı. Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki raylar söküldü, tren yolu hattı adeta karayoluna döndü. Yapımı 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının ardından, hattın 2015 yılının Haziran ayında tekrar hizmete açılması planlanıyor.