YTÜ'de öğrenciyi rehin aldılar

Yıldız Teknik Üniversiteli Öğrenciler imzasıyla bildiri dağıtan öğrenci müdürlük odasına kapatılarak rehin alındı.

soL ( İstanbul) &nbspBug&uumln Yıldız Teknik &Uumlniversitesi Davutpaşa Kamp&uumls&uuml&rsquonde&nbsp okul i&ccedili servisin paralı hale gelmesini protesto eden &oumlğrencilere y&oumlnelik baskılara bir yenisi eklendi.&nbspYıldız Teknik &Uumlniversitesi Davutpaşa Kamp&uumls&uuml'nde, okul i&ccedili servisin paralı hale gelmesine karşı Yıldız Teknik &Uumlniversiteli &Oumlğrenciler imzasıyla el ilanı ve bildiri dağıtan &oumlğrencilerden Ahmet &Ccediloban Hazırlık B&oumll&uumlm&uuml M&uumldiresi Fatma Tiryaki tarafından m&uumld&uumlrl&uumlk odasına kapatılarak rehin alındı.&nbsp

Bug&uumln yaklaşık bir bu&ccediluk saat kadar &oumlnce Yıldız Teknik &Uumlniversitesi Davutpaşa Kamp&uumls&uuml'nde, okul i&ccedili servisin paralı hale gelmesine karşı Yıldız Teknik &Uumlniversiteli &Oumlğrenciler imzasıyla el ilanı ve bildiri&nbspdağıtan &oumlğrencilerden&nbspAhmet &Ccediloban Hazırlık B&oumll&uumlm&uuml M&uumldiresi Fatma Tiryaki tarafından m&uumld&uumlrl&uumlk odasına kapatılarak rehin alındı. M&uumld&uumlrl&uumlğ&uumln bir kapısı kilitlenip, diğer kapıya da g&uumlvenlik g&oumlrevlilerinin yerleştirilmesiyle rehin alınan Ahmet &Ccediloban'ın odadan &ccedilıkmasına izin verilmedi.

Rehin aldık hukuksuzluk yok
Telefonla Fatma Tiryaki ile g&oumlr&uumlşmeye &ccedilalışan &Ccediloban&rsquoın avukatına, &oumlğrencinin rehin alınmasında herhangi bir hukuksuzluk olmadığı s&oumlylenerek telefon kapatıldı. &Oumlğrenci velisini de okula &ccedilağıran Fatma Tiryaki velinin de tepkisiyle karşılaştı.

Arkadaşlarının serbest bırakılması i&ccedilin hazırlık binasının etrafında toplanan &oumlğrencilerin bekleyişi s&uumlr&uumlyor.

Yıldız Teknik &Uumlniversitesi&rsquonde servislerin paralı hale getirilmesi nedeniyle bir s&uumlredir kitlesel eylemler yapılıyordu. &Oumlğrenciler salı g&uumln&uuml b&uumly&uumlk bir g&oumlsteriye hazırlanıyordu.