Yılmaz'dan Susurluk Raporu istenecek

Silivri'de görülmeye devam eden Ergenekon davasının son duruşmasında Susurluk Raporu'nun dönemin başbakanı Mesut Yılmaz'dan istenmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden Ergenekon Davası'nın son duruşmasında mahkeme, sanık ve avukatların isteklerini aldıktan sonra duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 5.5 saatlik aranın ardından mahkeme heyetinin aldığı karara göre dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'da olduğu belirtilen ve Kutlu Savaş tarafından hazırlanan Susurluk Raporu'nun tek orijinal metninin ve eklerinin istenmesine karar verildi.

Duruşmada, ayrıca İstanbul Barosu tarafından Ergenekon sanıkları için atanan avukatların aynı zamanda Danıştay sanıklarına da atanmasının menfaat çatışması oluşturacağı belirtilerek, Danıştay sanıklarına ayrı avukat atanmasının istenmesi karara bağlandı. Danıştay davasına ilişkin eksikliklerin giderilmesi için 7 konunun araştırılmasına karar verilen duruşmada, toplam 44 ana başlık altında çok sayıda ara karar verildi.

Sanıklarının tutukluluklarının sürmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Eylül Pazartesi günü saat 09.30'a erteledi. Geçtiğimiz hafta, raporun orjinalinin kayıp olduğu, kopyalarından ise bazı sayfaların çıkarılmış olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Susurluk Raporu’nu ilk olarak Başbakanlık Teftiş Kurulu’dan istemişti. Teftiş Kurulu’nun “rapor bizde değil” yazısından sonra mahkeme bu kez Başbakanlık Hukuk Müşavirliği’ne yazı göndermişti. Müşavirlik de raporun orijinalini bularak ilgili mahkemeye göndermişti. Mahkemeye gönderilen raporun bir kısmının eksik olduğu iddia ediliyordu.