Yeniköy'deki foruma gerici saldırı

İstanbul Yeniköy'de düzenlenen halk forumuna gerici faşist bir güruh saldırı düzenledi.

İstanbul Yeniköy Parkı’ndaki foruma muhtar Engin Cevahiroğlu’nun öncülüğündeki gerici faşistler saldırdı, bir kişi yaralandı.

İstanbul'un parklarında devam eden forumlardan biri de Yeniköy Parkı'nda düzenlendi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı foruma mahalle muhtarı Engin Cevahiroğlu, yanındaki 10-15 kişiyle birlikte müdahale etti. Bu arada bir araba konvoyundan havaya ateş edildi.

Gerici faşist güruh, yurttaşları “burada tencere-tava çalmayın” diyerek tehdit etti.

Bir süre tartışmalara katılan Cevahiroğlu ve beraberindekiler daha sonra tekbir getirerek halka saldırdı. Ellerinde bıçaklar olan güruh, bir yurttaşı yaraladı.

Forumda Ermeni ve Rum yurttaşlar da bulunuyordu. Gericiler “Ermenilerin, Rumların peşine takılıyorsunuz” diyerek saldırdı.

Saldırganlar Yeniköy Parkı’nda toplananların buraya camii yapılmasını engellemek istediğini iddia etti.

Saldırganlar daha sonra attıkları tweeter mesajlarında olayı anlattılar. Ancak mesajların yayılması nedeniyle bunları sildiler. Yine de ulaşılabilen bu mesajların bazıları şöyle:

Yurttaşların saldırıyı anlatan tweeter mesajları ise şöyle:

Saat 21.00 gibi Yeniköy Parkı'nda forum olduğunu duyduk ve benim evime yakın olduğu için ben de oraya gittim bu akşam. İzlemek istiyordum

Daha başlamadan esnaftan bir kaç kişi "burada oturmayın, gidin burada istemiyoruz" dedi.

Biz de "siz de gelin, sohbet edeceğiz, birbizimizi tanımak istiyoruz..." dedik. İki saat kadar sürdü, 22.00 gibi yeniköy muhtarı olduğunu söyleyen biri geldi 7-8 kişiyle birlikte ve dinlemeye başladılar. Biz de onu dinlemek istedik...

Orada bir cami projesi varmış, ona muhalefet olarak algıladıklarını anladık ve öyle olmadığını söyledik. Tabii onlarca kafadan onlarca ses çıkıyordu...

Bir ara büyük bir konvoy araçlarla yakınımızdaki caddeden geçti slogan attılar ve havaya silah sıktılar. Ben biraz tedirgin oldum ama grubun çoğunluğu sakindi ve devam etme kararı aldılar.

23.00 gbi ayrılmak için ayağa kalktığımızda muhtarın yanındaki ekip çoğaldı ve "yarın sizi burada istemiyoruz gelmeyin!" diye tekrarladırlar.

"Neden?" diye sordum, "Siz Yeniköy'lü değilsiniz buraya Rum'ların peşine takılıp gelmişsiniz" dedi!

"Ben de bir muhtar olarak (ve de insan) bu şekilde konuşmasının çok yanlış olduğunu söyledim ama... artık çok geçti :(( bir sürü provokatör vardı ve herkes bir ağızdan bağırıp çağırıyordu.
Engele olamadık, bir anda karıştı, saldırganlar deliler gibi bağırıyordu :(( araya girmeye çalıştık ama mümkün değildi.

O arbede ile grup ikiye üçe bölündü ve herpsi birbirine girdi esnaf bıçak ve sopalarla dükkanlardan çıkıp koştu..."

Bizim arabamız yakın olduğu için uzaklaştık çine girip 155'i aradım iki kere acil çağrı yaptım ama gelen olmadı :(( sonra arabalara saldırmaya başladılar. Yoldan geçen arabalar çaresiz korna çalmaya çalıştır.

Biz onlar arabalara da saldırmaya başlayınca yardım çağırmak ve duyurmak için uzaklaştık.

Çok çok vahimdi! Geri dönmedik çünkü arabamızı tanıyorlardı :(((...

Hâlâ "Rumların peşine takılıp geldiniz, burada cami yapılmasını istemiyorsunuz, ağaç istyorsanız Koç'un arazisine gidin!" diyen insanlara derdimizi anlatmaya çalıştığımız bir ülkede yaşıyoruz, ve bununla tektat tekrar yüzleşmek zorunda kalıyoruz.

Gençlerin orada 'grubu' işaret ederek 'acımayın, vurun!" diye avaz avaz bağırmalarını ve çocukların anne babalarına bir şey olacak diye için çığlık çığlığlığa ağlalamarını dehşetle izledim!

Son söz: En başından 'burada oturmayın' diyenlerden en son sopa ve bıçaklarla lince girişenlerin bütün söyledikleri Başbakan!ın ekranlardan söyledikleriydi. Tıpa tıp aynısı ne bir eksik ne bir fazla!

Çok yazık!

Saldırıyı izleyen dakikalarda gerici faşitler Yeniköy sahil yolu civarında toplanmayı sürdürdü.