Türkiye yürüyor: #BoyunEğmeyeceğiz!

Bu akşam Taksim'de yaşanan polis terörünü protesto etmek ve gözaltına alınanların serbest bırakılması talep etmek amacıyla bir araya gelen yurttaşlar yine meydanlarda.

Bu akşam "Gezi Parkı'nın halka açıldığı" iddiasına karşı parkın açılışına gidenlere terör estiren AKP'ye karşı halk yine sokaklara çıktı.

Güncelleme 00:11

Ankara Keçiören "Hükümet istafa" sloganlarıyla yürüdü:


Güncelleme: 23:55
Hisarüstü'nde kadınlar ve çocuklar AKP'ye boyun eğmiyor. "Diren Taksim Hisarüstü seninle", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Padişaha boyun eğmeyeceğiz" sloganları atılıyor.


Güncelleme: 23:44

Ankara'da Esat halkı yürüyor:


Güncelleme: 23:37

Gazi Mahallesi yürüyor:

Güncelleme: 23:33

Ankara Keçiören'de İncirli Parkı'nda buluşan halk yapılan formun ardından Piyongotepe'ye doğru yürüyüşe geçti. "Boyun eğme AKP'den hesap sor", "Her yer Taksim her yer direniş" sloganlarının atıldığı yürüyüşte bugün Taksim'de yasanan AKP faşizmi protesto edildi.


Besiktas Kartal Heykeli'nden toplanan halk Abbasağa'ya yürüdü:


Güncelleme: 22:40

Ankara Kuğulu Park'ta forum için toplanan yurttaşları devrilen Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi'ye destek veren AKP'lileri taşıyan otobüsler, otobüslere eşlik eden çevik kuvvet araçları ve yeşil plakalı bir bir jip taciz etti. Parkın etrafında turlayan AKP'liler Mısır bayrakları açarak sloganlar attı. Forumu erken bitirme kararı alan halk parkı koruyor.


Güncelleme: 22:40

Halk Kadıköy'de yeniden yürüyüşe geçti. Rıhtım'da halk trafiği kapattı kalabalık artıyor.


Güncelleme: 22:29

Esenyurt'ta binlerce insan sloganlarla ve marşlarla AKP binasına doğru yürüyor. Maltepe'de de yüz kişiyle başlayan yürüyüş Kartallı Kazım Meydanı'nına ulaşıldığında yüzlerce kişiyi buldu. Kalabalık gözaltıları protesto eden bir basın açıklaması yapıyor.

Sarıgazi'de de yüzlerce kişilik yürüyüş sürüyor. Halk mahalleleri dolaşıyor.

Kartal Meydanı:


Güncelleme: 22:26

Ankara Dikmen'de Aşık Mahsuni Şerif Parkı'nda yapılan forumda toplanan halk Sivas Katliamı'nı anlatan tiyatro oyununu izledik sonra gerçekleşen oylamayla yürüyüş kararı aldı. Yürüyüş binin üzerinde yurttaşın katılımıyla başladı katılım gittikçe artıyor. "Her yer Taksim her yer direniş", "Diktatör istifa" sloganları atılıyor:

Ankara Seyran'da halk Özgürlük Caddesi'nde yürüyüşe başladı. Kalabalık artıyor.


Güncelleme: 22:18

Mersinliler İnönü Parkı'ndaki foruma devam ediyor:


Güncelleme: 22:09
Kadıköy'de halk yürüyor.


Güncelleme 22.06

Demokrasi Meydanı'nda buluşan Salihli halkı şuan meydanda giderek çoğalıyor. Taksim'de yapılan faşist saldırıyı kınayan sloganlar atılıyor. birazdan bir basın açıklaması yapılacak.


Güncelleme 21:57

Kadıköy'de binlerce yurttaş yürüyor:


İstanbul Kartal'da da halk Kartallı Kazım'da buluştu ve Kartal Meydanı'na yürüyüşe geçti.


Ankara Dikmen'de forum yapıldı, saat 22.00'da yürüyüş başlayacak.


Kadıköy'de yürüyüş başladı. Kalabalık giderek artıyor:

İzmir'de de yurttaşlar Taksim'deki saldırıları ve göz altıları protesto etmek için Alsancak'ta bir araya geldi. "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı yürüyüş sürüyor.


Halk Bakırköy Meydanı'nda toplanmaya başladı: