Türkiye boyun eğmiyor: Eylemler başladı Güncelleme: 01:34

Geçtiğimiz hafta cuma günü Gezi Parkı'na yapılan büyük saldırının ardından artan direniş sürüyor. Bugün de "hükümet istifa" sloganlarıyla halk sokağa çıktı.

Güncelleme 01:34
Dersimnews'in haberine göre, Dersim’de iki eylemci yaralandı. Birinin ayak bileği kırılmış, diğerinin göğsüne gaz bombası isabet etmiş durumları iyi.


Güncelleme 01:27
Dersim'de polis çekilince çatışmalar sonra erdi.


Güncelleme 01:04
Dolmabahçe'de polis saldırısı devam ediyor.


Güncelleme 00:54
Adana'da TOMA'lar Atatürk Parkı'ndan çekiliyor.


Güncelleme 00:44
Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun attığı tweet:

"ILO'NUN BİLE TANIDIĞI "YARGIÇLAR SENDİKASI"NIN, @yargiclar_sen twitter hesabı, YAYINLANAN BAŞBAKAN'A AÇIK MEKTUP NEDENİYLE ASKIYA ALINDI!"


Güncelleme 00:42
İstanbul Beylikdüzü'nde AKP'ye yürümek isteyen halka polis saldırdı.


Güncelleme 00:39
Dersim'de çatışmalar yer yer devam ediyor.


Güncelleme 00:31
Ankara'da bir grup polis Akay tarafında doğru gitti.


Güncelleme 00:25
Gümüşsuyu'nda yüzlerce polis ve tomalar, biber gazı, plastik mermi ve ses bombalarıyla ağır saldırıya geçti. Yaralılar var.


Güncelleme 00:12
İzmir Karaburun ve Mordoğan'da gece eylem yapıldı. Akşam saatlerinde Karaburun merkezden yürümeye başlayan yüzlerce kişi 'faşizme geçit yok', 'her yer Taksim her yer direniş' , 'direne direne kazanacağız' sloganlarıyla İskeleye kadar yürüdü. Her gün yapılan eylemler giderek kalabalıklaşıyor.


Güncelleme 00:10
Ankaralı hekimler yürüyüş yaparken NHKM önüne uğrayıp polis saldırısına uğrayan NHKM revirini ve meslektaşlarını ziyaret ettiler, desteklerini sundular.


Güncelleme 00:05
Adana'da TOMA'lar Atatürk Parkı'na girdi.


Güncelleme 00:01
İstanbul Dolmabahçe'de polis saldırdı.


Güncelleme 23:57
Adana'da Ziyapaşa civarında çatışmalar sürüyor.


Güncelleme 23:52
Muğla'da 5 bin kişi Sınırsızlık Meydanı'ndaki KESK grev çadırına geldi. Arif Sağ ve Erdal Erzincan türkü söylüyorlar.


Güncelleme 23:51
Türkiye'nin dört bir yanındaki halk eylemleri Çanakkale'de de sürüyor. Her akşam olduğu gibi bu akşam da Halk Bahçesi'nde toplanan Çanakkale halkı Barbaros Mahallesi'ne bir yürüyüş gerçekleştirerek hükümeti istifaya çağırdı. Günlerin ilerlemesiyle eylemlere katılımın arttığı görülürken Eğitim-Sen Şube Başkanı Telat Koç, 5 Haziran'daki greve çağrı yaptığı bir konuşma gerçekleştirdi. Eylemlerin önümüzdeki günlerde de 19'da Halk Bahçesi'nde toplanılarak süreceği bildirildi.


Güncelleme 23:37
Ülkenin her yerinde olduğu gibi Kocaeli de de halkın tepkisi sokaklara indi.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri bugün ülkede devam eden halk eylemlerine destek olduklarından dolayı final sınavlarının ertelenmesi için boykot başlattı. Sınavların ertelenmesi için rektörlüğe yürüyen öğrencilerin talebi rektörlük tarafından kabul edilmedi.

Gezi Parkı direnişine destek olmak ve halkları için iki günlük greve çıkan KESK üyesi sendikalarda Kocaeli de bir yürüyüş yaparak AKP hükümetini uyardı.

Kocaeli’nin derince ilçesinde de eylemler yapıldı. Yeni kent mahallesinde yaklaşık 1000 kişilik grup bir saat süren yürüyüş yaptı.

Kocaeli Barosu da bir açıklama yaparak sağduyu çağrısında bulundu. Adliye Sarayı girişinde kalabalık bir avukat gurubu ile birlikte basın açıklaması yapan baro gözaltına alınanlara hukuki destek vereceklerini bildirdi.

Yoğun Halk eylemlerinin olduğu yerlerden biride Kocaeli’nin Gebze ilçesi halk bugün kent meydanında büyük bir buluşma gerçekleştirdi. Hatay’da meydana gelen cinayet protesto edilirken Abdullah Cömert için saygı duruşunda bulunuldu. Ve gezi parkı nöbetçileri için gıda ve ilk yardım malzemeleri toplandı. Halkın oturma eylemi devam ediyor.

Gebze de bulunan Mutlukent mahallesinde ise yaklaşık 1500 kişilik toplam ellerinde tencere ve tavalarla mahalle sokaklarında gezerek halkı eyleme katılmaya davet ediyor.


Güncelleme 23:30
İskenderun'da farklı kollardan Anıt Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kitleler buluştu. Yaklaşık 10 bin kişi meydanda.

Muğla'daki yürüyüş 5 bin kişiyle sürüyor.


Güncelleme 23:27
Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi'nde yüzlerce kişi sokağa döküldü. "Faşizme karşı omuz omuza, Hükümet istifa!" sloganları atılıyor.


Güncelleme 23:24
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de direnişe destek verdiler. Öğrenciler hocalarını medyayı kınamaya çağırdılar.


Güncelleme 23:19
Kastamonu'dan da direnişe destek geldi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde şunlar söylendi:

"Geçtiğimiz hafta İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan direniş, dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Ne var ki başından beri bu direniş, sadece Gezi Parkı’nın talanı karşı verilen bir mücadele değil AKP’nin baskılarına, yasak ve dayatmalarına karşı verilen toplumsal bir tepkidir. Halkta biriken öfke ve bıkkınlık, geçtiğimiz hafta son noktaya ulaşmış, protestoculara uygulanan polis şiddeti ve Tayyip Erdoğan’ın saldırgan tavrıylabüyük bir patlamaya dönüşmüştür. Halkın sabır taşı artık çatlamıştır!

Demokrasi sadece seçim demek değildir. Demokrasi, toplumsal talebi önemsemeyi gerektirir ve halk bu talebini sadece sandıkta değil, sokakta da gösterir. Demokrasinin anlamı budur. AKP, son seçimdeki oy oranına güvenerek bu taleplere adeta kulaklarını tıkamıştır.Son bir haftadır yaşananlar, AKP’nin artık meşru olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Tüm bu yaşananlardan sonra hükümet, bu toplumsal tepkiyi önemsemeli ve derhal istifa etmelidir."


Güncelleme 23:12
Adana'da polis saldırısı.

Dersim'de de çatışmalar Yenimahalle bölgesinde yoğunlaştı.


Güncelleme 22:50
Batıkentteki eylem yarın yapılacak greve katılım çağrısıyla sonlandırıldı. 100. Yıl'da halk Çiğdem Mahallesi'nen katılımlarla 100. Yıl pazarına doğru yürüyor.


Güncelleme 22:41
Ankara'da Dikmen Caddesi'nden 5 bin kişi meclise yürüyor. Esat'tan yürüyen 500 kişi Ziya Gökalp'e ulaştı.


Güncelleme 22:38
Ankara Keçiören'de 6 bin kişi Tepebaşı'na yürüyor. Eryaman'da 5 bin kişi İstanbul yolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Muğla'da bin kişi yürüyor.


Güncelleme 22:24
Antalya'da avukatlar yürüdü
Antalya Barosu’na bağlı çalışan avukatlar, saat 18:00’de Antalya Kent Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Oldukça kalabalık olan grup, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan eylemlere destek sloganları attılar.

Cüppeleriyle yürüyen avukatlar, Başbakan Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı direnişçileri için kullandığı ‘çapulcu’ kelimesine gönderme yaparak ’Çapulcu avukatlarız, çok marjinaliz’ dövizlerini taşıdı. Sık sık ‘savunma hakkı engellenemez, çapulcu avukatlar halkın yanında’ sloganlarını atan avukatlara yurttaşlar, ıslık, alkış ve tencerelere vurup ses çıkararak destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nın da tamamlan yürüyüşü binlerce yurttaş sloganlarla karşıladı.

Burada avukatlar adına bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Av. Evrim Çelik avukatlar olarak rahatsız olduklarını belirterek başladı. Çelik, Taksim gezi Parkı direnişine sabaha karşı yapılan müdahalenin, adeta faşist devletlerde veya polis devletlerinde yapılabileceğini söyleyerek tepki gösterdi.

Antalya’da bir, iki ve üç haziran tarihlerinde yapılan protestoları, polisin şiddetle bastırmaya çalıştığını belirten Çelik, ‘’Halkın demokratik tepkisini ortaya koymak için yaptığı barışçıl gösteriler polis şiddetiyle bastırılmaya çalışılmıştır.’’ Dedi.

'Avukatlara cop kaldırıldı'
Avukat Çelik, kendilerinin toplumsal sorumlulukları ve avukatlık kanunundan aldıkları görev ve yetkiyle yurttaşlara hukuki yardım için bir, iki ve üç haziran tarihlerinde polis merkezine gittiklerini ama polis engelliyle karşılaştıklarını söyledi. Antalya Sanayi Polis Merkezi’nde, aralarında çocukların da olduğu gözaltılarla görüştürülmediklerini belirten Çelik, ‘’ Bizler bunun hukuka aykırı olduğunu söyledik. Savunma hakkının yok sayıldığını söyledik. Bunun üzerine gerginlik yaşandı ve bir polis memuru tarafından avukatlara cop bile kaldırılmıştır’’ dedi. Çelik, ‘’polisin avukatlara karşı olan tavrını kınıyoruz’’ diyerek tepki gösterdi.

'Gözaltılara kötü muamele'
Göstericilere karşı kötü muamele ve işkence izlerine rastlandığını, özellikle sırt bölgelerinde kırık ve cop izlerinin gözlendiğini belirten Çelik,’’ Polis şiddetine son verilmesini ve biz avukatların görevini yaparken çıkarılan engellerin biran önce kaldırılmasını istiyoruz.’’ Dedi
Basın metni yabancı basın için ayrıca İngilizce okundu.


Güncelleme 22:12
Mamak Tuzluçayır'da 10 bin işi yapmura rağmen toplandı. Halk "Hükümet istifa", "Diktatör istifa" sloganları atıyor.

Keçiören İncirli'de 2 bin 500 kişi Tepebaşı'na yürüyor. Keçiören Danişmend'de de 1500 kişi yürüyor. "Hükümet istifa", "Çapulcular burada, hırsızlar nerede" sloganları atılıyor.


Güncelleme 22:10
İskenderun'da Karaağaç yolu binlerce yurttaş tarafından trafiğe kapatıldı.


Güncelleme 22:09
Dersim'de polisle halk arasında çatışma çıktı. Barikatlar kuruluyor.


Güncelleme 22:06
Ankara Batıkent'te 20 bin kişi yürüyor. Altındağ'da da bin kişi yürüyüşe geçti.

Kızılay'da Ziya Gökalp Caddesi'nde ise 10 binlerce yurttaş var.


Güncelleme 21:38
Ankara Eryaman'da binden fazla yurttaş toplanmış durumda. Birazdan yürüyüş başlayacak. Halk balkonlardan tencere, araçlarından korna çalarak eyleme destek veriyor.


Güncelleme 21:34
Ankara Sokullu'da yirmi dakka önce başlayan eyleme katılım 1000'i aştı.

Polis Kuşadası'nda halkın Sağlık Caddesi'ne girmesine "turizm bölgesi" olduğu gerekçesiyle izinvermedi. Halk yürüyüşünü İnönü Bulvarı'ndan devam ettirdi. Yürüyüş sonunda İsmail Cem Meydanı'nda oturma eylemi başladı.

Adana'da on binlerce kişi Atatürk Parkı'na akarken, Akkapı Mahallesi ve Turgut Özal'da da eylemler var.


Güncelleme 21:31
Ankara Esat'ta yüzlerce kişi eyleme başladı. Katılım gittikçe artıyor.


Güncelleme 21:29
Adana'nın güney mahallelerinden gelen binlerce kişi Atatürk Parkı'nda Ziyapaşa'dan gelen kitleyle buluşuyor.

Ankara Kuğulu Park'ta 10 bin kişi "Hükümet istifa" sloganı atıyor.


Güncelleme 21:19
Ankara Batıkent'te binlerce kişi Batıkent metro durağına doğru yürüyor.


Güncelleme 21:14
Adana'da kitle Ziyapaşa'ya doğru yürüyor.


Güncelleme 21:07
Ankara 100. Yıl Mahallesi'nde eylem başladı. Tencere ve tavalar çalınırken, yurttaşlar da toplanmaya başladı.


Güncelleme 21:02
Adana'da on binlerce kişi "Tayyip istifa", "Abdullah Cömert ölümsüzdür", "Katil Erdoğan" sloganlarını atıyor. Kitle tekrar AKP il binası önünden geçti.


Güncelleme 20:55
Gezi Parkı için ihtiyaç listesi:

- yangın tüpü
-soğutucu (ilaçlar için)
-tansiyon ölçme aleti
-baret
- uyku tulumu (büyük boy küçük boy) ve çadır


Güncelleme 20:51
İstanbul Taksim'de kurulan "Boyun eğmeyenlern kürsüsü"nde Hilmi Yarayıcı sahne alıyor. Kitle hep bir ağızdan Çav Bella'yı söylüyor.


Güncelleme 20:39
Adana'da Baraj Yolu'na yürüyen on bnlerce yurttaş Çav Bella'yı söylüyor.


Güncelleme 20:34
Ankara'da halk Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanıyor. Meydanla halk arasında polis barikatı var.


Güncelleme 20:21
Ankara'da Tunus Caddesi'nden binlerce kişi Kızılay'a yürüyor.


Güncelleme 20:16
Salihli'de KESK grevine destek için saat 16.30 da istasyonda buluşan yüzlerce insan KESK binasına doğru "her yer Taksim her yer direniş", "Tayyip istifa", "Antakya'ya sözümüz direniş olacak" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. KESK önünde sendika üyeleriyle bir araya gelen kalabalık, birleşerek Demokrasi Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Alana kadar sloganlar ve alkışlarla yürüyen yüzlerce insan Akp faşizmine karşı boyun eğme dedi.

Eyleme yürüyüş boyunca halk tarafından destek geldi.

Alana gelindiğinde KESK yöneticisi KESK'in basın açıklamasını okudu ardından da eylem oturma eylemi ile devam etti. Meydanda kurulan kürsüden Antakya'da öldürülen Apdullah CÖMERT için saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye nin farklı noktalarında yaşanan gelişmelerin paylaşıldığı kürsüde son olarakta saat 21.00 da balkonlardan tencere tava eylemi yapılması için çağrı yapıldı. yarın eylem ve yürüyüşlerin devam edeceği açıklandıktan sonra da eyleme son verildi.


Güncelleme 20:11
Adana'da Atatürk Parkı'nda buluşan binlerce kişi AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme 20:10
Trabzon bugün saat 19.00'da Atatürk alanında her gün düzenlenecek olan eylemlerden birini daha gerçekleştirdi. Eylem öncesi toplanan faşist grup alanı attıkları sloaganlarla provoke etmeye çalıştı.

Yapılan oturma eylemi ve gezi parkı için yapılan değerlendirmeden sonra grup KESK binasına geri döndü.


Güncelleme 20:05
Polisin Kızılay Ziya Gökalp Bulvarı civarındaki saldırısı sürüyor. İki gün önce polis saldırısı sonucunda ağır hasar gören Nazım Hikmet Kültür Merkezi reviri yeniden yaralılar için hizmet vermeye başladı.


Güncelleme 19:59
Kuşadası'nda halk Uğur Mumcu Parkı'ndan İsmail Cem Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme 19:57
İzmir'de KESK'in çağrısıyla bir araya gelen onbinlerce kişi, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu'ya yürüdü.


Güncelleme: 19:10
Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Sarper Gürcan, dün Selanik ve Yüksel Caddesi'nin birleştiği noktada 20 metre mesafede kafasına sıkılan gaz bombası nedeniyle kafasında 4 santimlik bir yara açıldı. Görme kaybı var, kalıcı olup olmadığı müdahaleden sonra belli olacak.


Güncelleme: 18:59
Antakya'da polisin saldırısı milletvekillerinin devreye girmesi ile şimdilik duruldu.

Antakya'da polis saldırısı öncesi Abdullah Cömert'in cenazesi için yapılan yürüyüşten bir kare:


Güncelleme: 18.54
Kuşadası'nda halk Uğur Mumcu Parkı'ndan İsmail Cem Meydanı'na yürüyüşe başladı.


Güncelleme: 18:44
"İstanbul Çapulcular Orkestrası Gezi Flarmoni" Gezi Parkında konser veriyor..


Güncelleme: 18:43
Samsun'da Yüzler Çiftlik Caddesi'nd binlerce kişi yürüyor.


Güncelleme: 18:35
Antakya'da cenaze töreni sonrası polis kitleye gaz bombalarıyla saldırdı.

Onbinlerin katıldığı cenaze töreni sonrası çıkan çatışma birçok noktada sürüyor.


Güncelleme: 18:08
Samsun'da şu an yüzlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Gündoğdu Marşı söyleniyor, kitle burada toplanıp AKP İl binasına yürüyüşe geçecek.


Güncelleme: 17:30
Isparta'da KESK'in grev kararı sonrası yapılacak eylemin başlangıç yeri olan Eğitim Sen polis ablukası altında.

Polis binadan kimseyi çıkarmayacağını söylüyor.


Güncelleme: 17:28
Polis tarafından katledilen Abdullah Cömert'in cenazesine onbinlerce Antakyalı katıldı. Halk cenazenin defnedilmesinin ardından Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyecek.


Güncelleme: 17:15
İskenderun’da polisin silahlı saldırısı sonucunda araçlarıyla kanal duvarına çarpan ve yaralanan sonrasında ise gözaltında tutulan 3 TKP üyesi serbest bırakıldı.


Güncelleme: 16:41
İzmir Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde liseliler bugün de oldukça kalabalık ve coşkulu bir eylem yaptı. Liseliler hükümetin istifasını istiyor.

Güncelleme: 16:22
Çağlayan'da avukatlar hükümeti istifaya çağırdı:


Güncelleme: 16:20
Antakya'da binler yürüyor. Halk 'Katil AKP' sloganları atıyor.


Fotoğraf: Sendika.org


Güncelleme: 15:22
İstiklal caddesinden Taksim'e doğru binlerce insan harekete geçti.


Güncelleme: 15:22
Erzincan'da polis müdahalesi şu an durdu. Halk Cemevi önünde toplanıyor. Gözaltıların serbest bırakılması bekleniyor.


Güncelleme: 15:04
Abdullah Cömert'in cenazesi hastaneden çıkarıldı. Şu an binlerce kişi yürüyor.

Antakya sokaklarında "hükümet istifa", "Katil AKP" sloganları yükseliyor.


Güncelleme: 14:53
AKP'ye karşı grev kararı alan emekçiler işyerlerinde ve alanlarda mücadeleyi yükseltmek için bir araya geliyor.


Güncelleme: 14:41
Polis şu an Cumhuriyet Caddesi'ndeki Cemevi'nin bulunduğu alanda toplanan kitleye gaz bombaları ile saldırıyor. Halk polis saldırısına karşı direniyor.


Güncelleme: 14:29
KESK'e bağlı sendikalar, çeşitli siyasi partiler ve Çorum Halkının önemli bir katılımıyla KESK'in çağırıcılığını yaptığı greve destek eylemi gerçekleştiriliyor. Saat Kulesi yanındaki Hürriyet Parkı'nda oturma eylemine başlayan kitle Gezi Parkı direnişine de selam gönderiyor.


Güncelleme: 14:27
Şu an Levent Kanyon'da yaklaşık 400 kişi Starbucks'ı protesto ediyor.


Güncelleme: 14:25
Namık Kemal Üniversitesi'nde 250 öğrenci ve akademisyenler "hükümet istifa" sloganlarıyla eylem yaptı. Çevik kuvvet eylemi engelleme girişiminde bulunurken, akademisyenlerin ısrarı sonucunda yürüyüş yapıldı.


Güncelleme: 14:24
Sinop'ta halk hükümet istifa sloganlarıyla AKP il binası önünde toplandı.


Güncelleme: 14:22
Antakya'da polisin katlettiği 22 yaşındaki Abdullah Cömert için bugün binlerce Antakyalı sokağa çıktı.

Antakya'da birçok esnaf kepenk kapattı.


Güncelleme: 13:58
Erzincan’da AKP’ye karşı sokağa çıkan halka polis TOMA ve biber gazlarıyla saldırdı.

AKP’ye karşı başlayan eylemler bugün Erzincan’da da halkı sokağa döktü.

Hükümet istifa diyerek sokağa çıkan yaklaşık bin kişiye polis TOMA ve biber gazlarıyla saldırdı.

Gözaltıların da yaşandığı saldırının ardından halk yeniden bir araya geldi. İnsanlar balkonlara çıkarak tencere kapaklarına vurarak polise tepki gösteriyor.

Eylem sürüyor.

(soL - Haber Merkezi)