Tüm Türkiye ayakta, Erdoğan hala marjinaller masalı anlatıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin toplantısında Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasına karşı başlayan eylemler hakkında konuştu. Erdoğan onbinlerin günlerdir süren direnişi hakkında 'aşırı uç' ifadesini kullanmaktan çekinmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 20. Olağan Genel Kurulu'nda Taksim Gezi Parkı'nın yıkılması ve yerine AVM yapılmak istenmesi hakkında on binlerin katıldığı eylemler ile ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğan konuşmasında yurdun her yerinde hükümet aleyhine atılan sloganları, buluşmaları görmezden gelerek 'Taksim Meydanı aşırı uçların cirit attığı bir yer olamaz' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Biz Topçu Kışlasını yapacağız. Bu gökten zembille inen proje değil"
Taksim Gezi Parkı ile alakalı gösteriler yapılıyor. Gerekçe ne? Ağaçlar kesiliyor, buraya Topçu Kışlası yapılacak, burada AVM olacak. Biz Topçu kışlasını yapacağız. Topçu Kışladı gökten zembille inen proje değil

Taksim Kışlasını gördüğümüzde bu Taksim meydanı'na çok büyük zenginlik katacak dedik. Taksim Meydanı'nda kültürel abidenin yükselmesi aslında bu konulara yönelik mimarların odaların sahip çıkması gereken olmalıdır. Siyasetçilerde bunun peşinde koşması gerekir. Olay burada ne Divan Oteli tarafındaki asker ocağı caddesindeki yaya genişletme çalışması ile sökülen ve dikilen 5-6 ağaçla ilgili değildir. Şuanda gelinen nokta, gösteriler ideolojiktir.

"Polis orda bugün de var yarın da olacak"
Biz İBB'yi alabilir miyiz? Kılıçdaroğlu polisini çek diyor. Polis orada bugünde de var yarın da olacak. Taksim aşırı uçların cirit attığı alan değildir. Polis yıllardır vardır. Güvenlik güçlerimizin özellikle biber gazı kullanımındaki yanlışları bakanlık tarafından inceleniyor.Burada yanlış var. Ama yeri geldiği zaman yerinde kurallarına göre onunda kullanılması gerekir. Bu gerçeği de göreceğiz.

"AKM'yi dahi yıkmalıyız"
Bu Türkiye'ye ait bir şey değil. Bize nasihatte bulunanlar kendi ülkelerine baksınlar. Olay aşırılığa kaçınca bizde bunun karşısındayız. Burada aşırılık söz konudur. Şu anda Taksim Meydanı'nda yayalaştırma çalışması yapıyoruz. AKM'yi dahi yıkmalıyız. Yıkıp oraya gururlanabileceğimiz opera binasını farklı proje ile yapmalıyız. Burası önemli bir merkez olmalı. Taksim'e gelenler oraya gelince gururlanmalı. Şunu diyemeyiz biz burada Gezi Parkı yeter başka bir şey istemiyoruz. Bu kafa Topçu Kışlasını yıkıp onun yerine Taksim Stadını yapan zihniyettir. Bu stad değişmiş şuandaki İnönü stadının olduğu yere alındı. İnönü'nün olduğu yerde Dolmabahçe'nin ahırları vardır. CHP zihniyeti oraya stadı yaptı. İyi ya da kötü. Burada da bu stad var.

"Kimse kusura bakmasın. Biz onu yapacağız."
Topçu Kışlasına karşı çıkmaksa kimse kusura bakmasın. Biz onu yapacağız. Yeşilin daniskasını, yeni yayalaştırma projesini de yapacağız. Bunların inanın böyle derdi yok. Bunların belediyelerinin olduğu yere bakın. Sahra gibidir. bu hükümeti yeşil karşıtı diye lanse etmek haksızlıktır. 94 öncesi dönemde İstanbul'da hava kirliliğinden dolaşabiliyor muydunuz?

"Topçu Kışlası yapıldığı zaman ister AVM ister müze yapılabilir. Ama kesin bir karar yok"
Taksim Meydanı'nda araç görmeyeceğiz. Orada AVM yapılacak diyorlar. Topçu Kışlası yapıldığı zaman bunun giriş katı ister AVM ister müze yapılabilir. Ama bir karar kesin yok.

(soL Haber Merkezi)