Taksim Dayanışması üyelerinin evinde arama (Güncelleme: 19:25)

AKP'nin dünkü saldırılarının ardından bugün gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyeleri için Taksim Hill Otel'de bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından Dayanışma üyeleri Gezi Parkı'na girdi. Gözaltına alınan Dayanışma üyelerinin evlerine yapılan aramalar ise akşam saatlerine kadar sürdü.

Güncelleme:19:25

Taksim Dayanışması üyelerinden Mücella Yapıcı'nın evinde yapılan polis araması sona erdi. Arama sırasında orada bulunan Taksim Dayanışması üyesi Avukat Can Atalay, "Ne diyebilirim bilmiyorum. Herkes gözaltında. Henüz ortada savcı yok. Ben böyle bir arama kararı görmedim. Böyle soruşturma olmaz. Niye arama yaptıkları dahi bilinmiyor. Bu işi mümkün olduğunca uzatmaya çalışacakları belli oluyor" dedi.

Avukat Can Atalay:

Evde yapılan arama sonucunda polisin çıkarttığı eşyalar:


Güncelleme:17:37
İşte AKP'nin 'arama kararı':

Güncelleme: 17.00
Mücella Yapıcı’nın kardeşi Müberra Zöhre bir açıklama yaptı.

Bir Gezi Parkı'nı koruduk ne hale geldik. Neden böyle olduğunu anlayamıyorum. Vatan'da ablamı bekliyordum. Daha sonra haber geldi buraya geldik. Ellerinde kağıt vardı gösterdiler ancak gerekçe sorduk gerekçe söylemediler. Savcıyı çağırdık başka aramadaymış gelmedi. Ya kapıyı açarsınız, ya da çilingir ile açarız dediler. Yanımızda avukatlar vardı açtık kapıyı. 3 avukat girsin diye ben çıktım. Şaşkınım bekliyoruz. Demokratik taleplerimizi belirttik böyle oldu. Nereye gidiyoruz anlamıyorum.


Güncelleme: 16:47
Taksim Dayanışması, Ali Çerkezoğlu'nun avukatı aracılığıyla şu bilgiyi aktardı: "Polisin arama izni var ancak arama izninde neden belirtilmemiş."


Güncelleme: 16:27
Mücella Yapıcı'nın evinde arama sürüyor.


Güncelleme: 16:23
Polis Ali Çerkezoğlu'nun evinin kapısını çilingirle açarak girdi.

Güncelleme 15:54

sendika.org'un haberine göre polis, Ender İmrek ve Beyza Metin'in evine girip arama yapıyor


Güncelleme 15:54

Arama sırasında toplantıda olan Taksim Dayanışması şu kararları aldı:

Bu akşam tüm yerelliklerde büyük forumlar düzenlenmesi, forumların konusunun Taksim Dayanışması'na yapılan saldırılar olması kararı alındı. Ayrıca yarın gözaltındakiler adliyeye çıkarıldığında orada eylem için çağrı yapılacak.


Güncelleme 15:51

sendika.org'un haberine göre Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Beyza Metin, Ender İmrek ve Haluk Ağabeyoğlu'nun evine arama kararı çıktı


Güncelleme 15:49

Taksim Dayanışması: "SON DURUM: Arama izni gösterilerek Mücella Yapıcı'nın evinde arama başlamıştır."


Güncelleme: 15:40

Taksim Dayanışması sözcülerinden Avukat Can Atalay arama yapılırken soL'a bilgi verdi.

Atalay, "böyle hukuksuz arama olmaz" derken, hiçbir gerekçe ileri sürülmeden arama yapıldığını söyledi. Atalay, "Kapıyı kıracaklardı, şu an arama sürüyor. Biz de avukatlar olarak takip ediyoruz. Tüm işlemleri bizim önümüzde yapmak durumundalar."

Atalay bilgi verdiği sırada polis Yapıcı'nın bilgisayarını kontrol ediyordu.


Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı'nın evinin izinsiz olarak aranmasıyla ilgili açıklama:

"Basına ve kamuoyuna,

Dün gozaltina alinan dayanisma sekreteryasindan Mucella Yapici'nin evine, arama izni olmadan polis tarafindan girilmek isteniyor.

Bu izinsiz aramanin hukuksuzlugunu ifade eden avukatlar ise polis tarafindan cevik kuvvetin cagirilacagi soylenerek tehdit ediliyor.

Basin basta olmak uzere herkesi evin onunde destege davet ediyoruz.

Adres icin dayanisma mailine mail atabilirsiniz. [email protected]"


Güncelleme 15:27

soL muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mücella Yapıcı'nın evi arama izni olmadan aranmak isteniyor. Arama izni olmadığı için polislere engellemeye çalışan avukatlara da polis tarafından saldırılıyor.


Güncelleme 15:21

Dün gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyesi Mücella Yapıcı'nın evinde polisler arama yapıyor.


Dün Taksim Dayanışması üyelerinin gözaltına alınmasının ardından bugün Taksim Dayanışması tarafından konuya ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması talep edilirken, Vali Mutlu akla davet edildi.

Taleplerinin son derece açık ve net olduğunu belirtilirken, eli sopalıların dışarıda, arkadaşlarının içeride olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamanın ardından Dayanışma üyeleri Taksim Gezi Parkı'na girdi.

Gözaltına alınanlara çıplak arama dayatması!
Gezi Parkı'nda yapılan basın açıklamasında Can Atalay konuştu. "Gezi Parkı'nın aşağısında ağaçlar hala yerine konulmadı. Yayalaştırma çalışmasına hala devam edilmeye çalışılıyor. Vali ya yalan söylüyor, ya okuma yazma bilmiyor. Bu kararla Gezi Parkı park olarak kalacak. En önemlisi ise gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır."

Atalay konuşmasında gözaltılara cinsel tacize son verilmesini ve bunun bedelinin ağır olacağını söyledi. Açıklamanın ardından soL muhabirine bilgi veren Atalay, gözaltına alınanlara çıplak arama dayatması yapıldığını söyledi.

Bu arada dün Taksim Dayanışması'ndan 48 toplamda 82 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Taksim Dayanışması'nın açıklamasının tam metni şöyle:

Artık aklın, vicdanın, hukukun ve demokrasinin bittiği yerdeyiz.

Yaklaşık bir buçuk aydır, tüm polis şiddetine, gözaltılara, her türlü baskıya, karalamaya, yalan ve dolana karşı sürdürülen haklı, meşru ve kararlı mücadelemiz sonucunda Gezi Parkı’nın Park olarak kalmasını sağlayanlar, Vali tarafından seremoniyle açılan parka gitmek isterlerken tamamen hukuksuz bir şekilde engellenmiştir. 8 Temmuz Pazartesi akşamı hiçbir uyarı olmadan, İstiklal Caddesi girişinde emniyet güçleri tarafından halkımıza, yine gaz, su, plastik mermi ile saldırılmış ve Taksim Dayanışmasını oluşturan emek/meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilci ve yöneticileri de olmak üzere birçok arkadaşımız, yine valinin talimatıyla ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Hukuk ve yargı kararları, yok sayılmak suretiyle suç işlenmiştir.

Taksim Dayanışması olarak polisin saldırısını ve gözaltıları şiddetle kınıyor Acilen dün ve daha önceki günlerde keyfi ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan vatandaşlarımızın, haklarında hiçbir hukuki işlem yapılmadan serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Günlerdir acizlik içerisinde bu kenti polis şiddeti marifetiyle idare etmeye çalışanlar artık halka yalan söylemeyi bıraksınlar. Yarattıkları her türlü bilgi kirliliğine, karalamaya, iftiraya karşı gerçekler apaçık ortadadır. Buradan tekrar iktidara, bu kentin idarecilerine sesleniyor ve hatırlatıyoruz

“Gezi Parkı” sizlerin doğa, bilim ve demokrasi karşıtı, rantçı projelerinize karşı halkın, kullandığınız her türlü insafsız şiddetinize rağmen, kararlı ve onurlu mücadelesi ile Park olarak kalmıştır. Orayı var eden de, güzelleştiren de sizler değil, halkın ta kendisidir.

Bu mücadelede maalesef yaralılarımız ve can kayıplarımız vardır ve bu durum sizlerin kolluk kuvvetlerinizin akıl almaz, vicdana sığmaz şiddeti sonucu olmuştur. Dün eli palalılar bugün sokaklarda rahat rahat gezerken, hayatında hiç kimseyi incitmemiş arkadaşlarımız gözaltına alınmaktadır. Sorumluların hiçbiri bugüne kadar hesap vermemiştir. Aksine bu şiddetin gerçek sorumlularını “aklama” yarışına girilmiştir. Tüm Türkiye ve Dünya şunu görmüştür ki, 28 Mayıs’tan bu yana yaşanan bu süreçte, polisin olmadığı günlerde Gezi Parkı ve Taksim’de halkımız dayanışmanın, kardeşliğin, yaratıcılığın, barışın ve demokrasinin en güzel örneklerini sergilemiş, insanların geleceğe dair umutlarını yeşertmiştir. Yurdumuzun dört bir yanında parklarımız ve meydanlarımızda kendiliğinden yeşeren ve ortak irademizi oluşturmak için gerçekleştirilen forumlar kendi hayatlarımızın kaderini hep birlikte kendimizin belirleyeceği, Türkiye’de gerçek bir demokrasinin inşasına dair hepimize ışık olmuştur. Eğer halen daha Valinin kendisi ile birlikte, tüm bu şiddet ve karanlığın sorumluları Taksim Dayanışmasının bu ısrarlı ve meşru duruşunu anlayamıyor ise söylenebilecek çok fazla şey kalmamıştır.

Taksim Dayanışması bileşenleri ve Gezi Parkı sürecinde Taksim Dayanışması’na destek veren tüm yurttaşlarımızca sürdürülen mücadelenin haklılığı kamuoyunda, yargıda ve diğer tüm alanlarda defalarca kanıtlanmıştır. Her türlü baskı, engelleme, karalama ve zorbalık bizleri, mücadelemizden bir adım bile olsa geriye düşürmeyecek, dayanışmamızı yıldıramayacaktır. Taleplerimizin yani polisin ve idarecilerin ısrarla çiğnedikleri Anayasal haklarımızın takipçisiyiz. Emek, alınteri ve acı ile elde ettiğimiz kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün ve bundan sonra, yaşam alanlarımıza dair söz söyleme hakkımız için burada ve her yerde olmaya devam edeceğiz.

TAKSİM DAYANIŞMASI

(soL - İstanbul)