Samsun'da TOKİ tapularından Belediye Başkanı çıktı

Samsun Canik'te 5 kişiye mezar olan TOKİ tapu kayıtlarının Belediye Başkanı Osman Genç'in ağabeyi ve yengesine ait olduğu ortaya çıktı.

Samsun'da yaşanan TOKİ faciasında ilginç bir gelişme ortaya çıktı. Samsun Canik'te 5 kişiye mezar olan TOKİ'nin tapu kayıtlarının Belediye Başkanı Osman Genç'in ağabeyi ve yengesine ait olduğu öğrenildi.

Aydınlık'ın haberine göre, Samsun Canik’te 5 kişiye mezar olan TOKİ’nin tapu kayıtlarından Belediye Başkanı Osman Genç’in ağabeyi ve yengesi çıktı.

Samsun’daki sel felaketinde 4’ü çocuk 5 kişiye mezar olan Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları’nda Canik Belediyesi yöneticilerinin elde ettiği rant tapu kayıtlarıyla belgelendi. Belediye Başkanı Osman Genç ve Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz’ün akrabaları TOKİ’nin üzerine kurulduğu araziyi 2007 yılında vatandaştan ucuza alıp onlarca misline TOKİ’ye sattı.

Facianın altından TOKİ rantı çıktı
Akrabalar dereyatağındaki arsaları ucuza topladı. Belediye bölgeyi imara açıp TOKİ’yle anlaştı. Akrabalar TOKİ’ye arsaları misliyle sattı. TOKİ Kuzey Yıldızı Konutları’nı yaptı. Sel oldu, dere taştı. 5 vatandaş canından oldu.

Yeşilova Mahallesi’nde dereyatağında yer alan arsalar 2007 yılında Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz’ün ablası Yasemin Güven tarafından vatandaşlardan satın alındı. Cazip olmayan arsaların sahipleri satış sırasında toplu konut yapılacağından habersizdi.

Yasemin Güven, bu parsellerin bir bölümünü Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in abisi Muammer Genç ve onun eşi Gülhanım Genç’e sattı.

Arsaların bulunduğu dereyatağı Belediye Başkanı Osman Genç tarafından imara açıldı. Canik Belediyesi ve TOKİ, arsalar üzerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplu konut yapım projesi üzerinde anlaştı. Muammer Genç ve eşi Gülhanım Genç arazileri aldıkları fiyatın 15 misline TOKİ’ye sattı. Satış sırasında belediye yöneticilerinin akrabaları büyük kazançlar elde etti.

Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz’ün ablası Yasemin Güven toplamda 7 parseli vatandaşlardan 8 bin 400 TL’ye aldı. Bunların bir kısmı kendinde kaldı, değerlerine Belediye Başkanı Osman Genç’in ağabeyine ve eşine sattı. Bu arsalara TOKİ inşaat yaptı.

TOKİ konutlarının yapıldığı 2 parselin tapu kayıtları ise şu şekilde:

Belediye Başkanı’nın ağabeyi
1348/14 numaralı parseli Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz’ün ablası Yasemin Güven 2007 yılında M.T’den 500 TL’ye satın aldı. Yasemin Güven, bu araziyi 11 Ocak 2008’de Belediye Başkanı Osman Genç’in abisi Muammer Genç’e 400 TL’ye sattı. Muammer Genç de bu araziyi, Yasemin Güven’den aldıktan 6 ay sonra, 17 Haziran 2008’de 4 bin 708 TL’ye TOKİ’ye sattı.

Belediye Başkanı’nın yengesi
1349/6 numaralı parsel de Yasemin Güven tarafından yine 11 Ocak 2008’de bin 200 TL’ye Belediye Başkanı Osman Genç’in yengesi Gülhanım Genç’e satıldı. Gülhanım Genç ise bu araziyi 17 Haziran 2008’de aldığı fiyatın 15 misline 17 bin 500 TL’ye TOKİ’ye verdi.

Canik Belediyesi, TOKİ işbirliğiyle söz konusu arsalar üzerinde toplu konut yapım projesine başlandı.