'Polis insan onuruyla bağdaşmayan işkence suçunu işledi'

Ankara Barosu'ndan Gezi eylemlerindeki polis saldırısı nedeniyle yaptığı suç duyurusunda polisin insan onuruyla bağdaşmayan işkence suçunu işlediği ve ölçüsüz şekilde şiddet kullandığını belirtti.

Radikal'den Mehmet Bilber'in haberine göre Ankara Barosu, Gezi eylemleri sırasında polis müdahalesiyle yaralanan Av. Özge Elif Durak ve Stj. Av. Eda Ayşegül Akyol için yaralanmalarına neden olan polislerin tespit edilmesi ve kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu. Baro suç duyurusunda polisin insan onuruyla bağdaşmayan işkence suçunu işlediğini ve ölçüsüz şekilde şiddet kullandığını ifade etti.

Baronun suç duyurusunda Stajyer Avukat Akyol’un maruz kaldığı şiddet şöyle anlatıldı:

"Atatürk Bulvarı’nda 2 Haziran Günü yaşanan polis müdahalesinde gaz bombasından etkilenen ve gazın atıldığı yerden uzaklaşmaya çalışan Akyol bir anda polisin arasında kalarak polisin coplarla saldırısına maruz kaldı. Akyol kendisine dayak atan polislere avukat olduğunu söylemesi üzerine polisler dayağa devam ederek, 'Avukatsan ne işin var O…u' şeklinde küfürler etmeye başladı. Aldığı darbeler sonucu bilincini yitiren Akyol yere düştü ve kalabalıktan bir kişi üzerine kapanarak daha fazla darbe almasına engel oldu. Daha sonra bir gönüllü tarafından revire götürülmek istenen Akyol yolda polis tarafından bayılana kadar dövülmeye devam etti."