'Palalı adam kim' sorusu Meclis'te kavga çıkardı

Meclis Genel Kurulu'nda Taksim'deki palalı, satırlı saldırganlar üzerine kavga çıktı. Küfürlü, yumruklu kavgada bir AKP'li vekilin kaşı açıldı. Muammer Güler palalı saldırganların bölge esnafı olduğunu ve yakalandıklarını söyledi. Ancak polisin saldırganları kollaması konusuna açıklık getirmedi.

Taksim'deki polis saldırısı sırasında, Talimhane tarafında polis nezaretinde halka pala ve satırla saldırdıkları görülen kişilerin kimliği Meclis'te kavgaya neden oldu. Torba Yasa Teklifi görüşmelerinin üçüncü oturumu yapılırken CHP'li vekiller Gezi Parkı'nda toplanmak isteyen halka yapılan saldırıyı gündeme getirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın kürsüde olduğu sırada CHP'li Özgür Özel, pala ve satırlarla insanlara saldıran kişilerin kim olduğunu ve bu kişilerin gözaltına alınıp alınmadıklarını sordu.

Darbe sorusuna verilen yanıt kavgayı büyüttü
Bozdağ sorulara polis maaşlarına yapılan zamları anlatarak yanıt vermeye başlayınca tartışmalar büyüdü ve oturuma 5 dakika ara verildi. Aranın ardından soruları yanıtlamaya devam eden Bozdağ, CHP'li Nur Serter'in darbe sorusuna karşılık, “Seçilmiş iktidarı hukuk dışı yolla kim alaşağı ettiyse, ister asker, ister sivil, ister yargı olsun bu darbedir. Darbenin taşeronluğunu siz iyi yaptınız, ikna odalarında darbecilere hizmetkarlık yaptınız, sizin bu konuda soru sorma hakkınız yok” dedi. Bunun üzerine tartışma büyüdü ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Bozdağ'ın üzerine yürüdü.

CHP'li Engin Özkoç arkadaşları tarafından muhalefet kulisine götürülürken, AKP'li vekiller de CHP'lilerin arkasından kulise daldı. Kavgada AKP Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşı açıldı.

Güler: Gözaltına alındılar
Genel Kurul'a uzun bir ara verilmesinin ardından kavga yatıştırıldı. Söz alan İçişleri Bakanı Muammer Güler, iki saldırganın bölge esnafı olduklarını ve gözaltına alındıklarını söyledi.

Bazı televizyon kanallarında da yayımlanan, eylemcilerin kaydettiği görüntülerde polisin saldırganlarla konuştuğu ve hiçbir müdahalede bulunmaksızın olay yerinden uzaklaştırdığı görülüyor. İçişleri Bakanı henüz bu duruma bir açıklama getirmiş değil.