Ölen gencin amcası Erdoğan’a isyan etti

İstanbul Ümraniye’de 1 Mayıs mahallesinde düzenlenen eylem sırasında araba çarpması sonucu yaşamını yitiren genç işçi Mehmet Ayvalıtaş dün toprağa verildi.

İstanbul Ümraniye’de 1 Mayıs mahallesinde düzenlenen eylem sırasında araba çarpması sonucu yaşamını yitiren genç işçi Mehmet Ayvalıtaş dün toprağa verildi. Mehmet’in amcası Hüseyin Ayvalıtaş, “Bu ölümün sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır. Kibri aklından çok olan bu adam gidecek, başka yolu yok” dedi.

soL Gazetesi'nin haberine göre AKP hükümetine karşı başlayan büyük eylemlerde ilk ölüm haberi İstanbul Ümraniye’deki 1 Mayıs mahallesinden geldi. SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu) üyesi genç işçi Mehmet Ayvalıtaş, önceki gün on binlerce öfkeli yurttaşla birlikte TEM otoyolunu kapatma girişimi sırasında araba çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Aynı kazada iki kişi daha ağır yaralandı.

Mehmet’in cenazesi, dün binlerce yurttaşın katıldığı eylemin ardından toprağa verildi.

SODAP tarafından yapılan açıklamada, uyarılara rağmen aracın hız kesmeden kitlenin içine girdiği ileri sürüldü.

Amcası: Bu ölümün sorumlusu Erdoğan’dır
Dünkü cenaze sırasında Mehmet’in amcası Hüseyin Ayvalıtaş, soL gazetesine konuştu. Büyük üzüntü ve öfke yaşadığı görülen amca Ayvalıtaş, toplumun neden isyan ettiğini, eylemlere neden katıldıklarını ve Erdoğan’a dönük öfkesinin nedenlerini şöyle anlattı:

“Ülkenin her yerinde insanlar sokağa çıkıyor. Biz de sokağa çıktık. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hiçbir kesimi dikkate almayan tavırları, toplumun değer yargılarına hakaret etmesi, insanların hiçe sayılması olayları bu noktaya getirdi. Başbakan’ın tavrı herkesi gerdi. Artık dayanılmaz hale geldi. Biz de Tayyip Erdoğan diktatörlüğünün yıkılması, hükümetin istifa etmesi için, ülkenin geleceği için vazgeçilmez olan şey için sokağa çıktık. TEM otoyolunu trafiğe kapatmak isterken bir kaza oldu. Kaza oldu ama bu ölümün sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan, insanlara bu kadar hakaret etmese, değer yargılarıyla oynamasa bunlar olmayacaktı. İşçiye hakaret, esnafa, memura hakaret, Aleviye hakaret… Milyonlarca insana çapulcu diyor. Tayyip Erdoğan gidecek. Başka çaresi yok. Yazık değil mi bu fidanlara. Niye bu kadar insanları aşağılıyor. Kibri aklını geçmiş. Böyle bir adam Türkiye’de başbakanlık yapamaz. Reyhanlı’da 52 kişi ölünce ABD’ye kaçmıştı, şimdi yine yurt dışına kaçtı. Yeter. Suriye’yi, komşularımızı karıştırıyor. 54 yaşındayım böyle bir başbakan görmedim. Toplumun yarısından fazlası kendisine küfrediyor. Sürü değiliz. Artık dayanılacak şey kalmadı. Patladık.”