Liseli öğrenci böyle vuruldu: 'Bir kişi tuttu, polis de hedef alarak vurdu'

Taksim’de polisin attığı gaz fişeği kafasına gelen ve ağır yaralanan lise öğrencisi Mustafa Ali Tombul’un olay yerindeki görgü tanığı soL’a o dakikaları anlattı.

Rıfat Doğan-soL
Tuğçe T. İsmindeki görgü tanığı “Tombul’un ara sokakta koşarken bir kişi tarafından tutulduğunu ve polisin o sırada hedef alarak kafasından vurduğunu” belirtti

İzmir’den tatil için İstanbul’a gelen 17 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tombul Tarlabaşı’nda bir ara sokakta polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralandı.

O dakikalara şahit olan görgü tanığı Tuğçe T. İse soL’a dehşet dakikalarını anlattı. Tuğçe T., Tombul’un ara sokakta bir kişi tarafından tutulduğunu ve polisin o esnada Tombul’u hedef gözeterek 10 metreden gaz fişeğini attığını belirtti. Tuğçe T. “Ağır yaralanan Tombul’un Taksim İlk Yardım’da ameliyata alındığını” söyledi.

Tuğçe T. ağzından o dakikalar: “İstiklal’den Tarlabaşı Caddesi’nin başına indik Mustafa Ali öndeki grupla karşıdaki ara sokağa geçti, bizde onların peşindeydik. Onlar ara sokaktan geçerken orada bulunan bir kişinin Tombul’u tutarak kaçmasına izin vermedi ve tam o esnada polis hedef gözeterek gaz fişeğini attı. Tombul vurulduktan sonra oracıkta yere yığıldı. Etrafta bulunan insanlar başına toplandı. Ben de hemen koştum ve Tombul’un yerde titremeye başladığını gördüm.

Her yer kan olmuştu... Sesimize tepki vermiyordu hiçbir şekilde, bilincini kaybetmişti. Etraftakiler bir taksi buldu ancak taksici götürmek istemedi. Halk tepki gösterince taksici almak zorunda kaldı. Hastaneye getirdiğimizde beyin kanaması geçirdiğini ve durumunun ağır olduğunu öğrendik. Hemen ameliyata aldılar ve iki saattir ameliyatta.”

Tuğçe T. hastanedeki bekleyişlerinin sürdüğünü belirtti.