Kocamustafapaşa forumuna saldırı görüntüleri

Kocamustafapaşa Dayanışması'nın Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesi üzerine dün yaptığı yürüyüş sonrası elinde bıçak ve sopalar olan AKP'li faşist bir grup halka saldırdı.

Tehditler savuran grupun ellerinde sopa ve bıçak olduğu görünürken, tüm gece boyunca forumu takip eden sivil polisler ise saldırıyı izlemekle yetindi. Kocamustafapaşa meydana 100 metre mesafede karakol olmasına rağmen müdahale edilmemesi ve normalde sürekli olarak bir polis otosunun dolaştığı sokaklarda hiç polis olmaması olayın polis organizasyonu olduğunu düşündürüyor.

Görgü tanıkları saldırıdan hemen önce Ali İsmail Korkmaz için yapılan yürüyüşü takip eden sivil polislerin sürekli olarak telefonla konuştuklarını söylüyorlar.

Kocamustafapaşalılar ise bu saldırı karşısında bugün saat 22:00'de tekrar meydanda olacaklarını duyurdular. Facebook sayfasından yapılan duyuruda mücadeleden vazgeçilmeyeceği belirtildi. İstanbul'un birçok farklı noktasından destek mesajları gelirken, akşam Kocamustafapaşa'daki basın açıklamasına katılımın yüksek olması bekleniyor.

İşte AKP'li faşistlerin saldırı görüntüleri:

(soL -Haber Merkezi)