İÜ'de 'Gezi' mezuniyeti

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi mezuniyet törenlerinde öğrenciler Gezi Parkı direnişini de unutmadı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) mezuniyet töreninde öğrenciler Gezi Parkı direnişini de unutmadı. Öğrenciler ,Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında polis müdahalesi yüzünden hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert için üzerinde ‘Bizim ağaç sevdamız öldürülen FİDANLARdandır’ ve‘Yasal mermiyle bir komiser yaklaşmakta, başımız belada’ yazılı pankartları açtılar. Öğretim üyeleri de cübbelerine öldürülen direnişçilerin resimlerini asarak öğrencilerine destek oldular.

Öğrencilerin ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ sloganları attığı sırada, törene gelen bir grup gerici tarafından yuhalandı. Duruma aldırış etmeyen öğrencilere törendekilerde slogan atarak ve alkışlayarak destek verdi. Daha sonra baret, gaz maskesi ve Ethem’in maskelerini takan öğrenciler ‘Ben Ethem Sarısülük elimde silah yoktu, polis beni başımdan vurdu ve öldüm. Katilimi serbest bıraktılar!’ , ‘Bingöl 13 erkek bir kız çocuğu= Adalet öldü’ ve ‘Berxwedan Jiyane’ (Yaşamak Direnmektir) yazılı dövizlerle sahneden inerken büyük alkış topladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğrencilerinin diploma töreni dün gerçekleşti. Mezuniyette, çeşitli kişiler kartonların üzerine yazdıkları "Her yer Taksim, her yer direniş" yazılarıyla Gezi protestolarına destek verdi. Özellikle tüm bölümlerin yürüyüşü esnasında, Çeviribilim Bölümü Fransızca Tercümanlık öğrencilerinin "çevir gazı yanmasın" dövizi ilgi çekti. Yürüyüş esnasında bir grubun öğrencileri yuhalamasına aldırış edilmedi.

(soL - Canan Dede / Meltem Türkoğlu / Begüm Aras)