İstanbul ayakta: Ali İsmail için! Gözaltılar için!

Ali İsmail Korkmaz'ın yaşamını yitirmesi ve hukuk skandallarıyla onlarca kişinin gözaltına alınması ve tutuklanması tüm yurtta protesto ediliyor. İstanbul'da Kadıköy eylemlerin merkezi olmuş durumda.

Güncelleme: 00:15
Eylem, yürüş kortejinin Boğa'ya ve Yoğurtçu Parkı güzergahına ulaşmasıyla büyük oranda sona erdi. Kadıköy genelinden duyulan "Hükümet İstifa" sloganları ise sürüyor.


Güncelleme: 00:05
Kadıköy "hepimiz Ali'yiz, öldürmekle bitmeyiz" sloganlarıyla inliyor. Onbinler yeniden Boğa'ya ulaşmak üzere...


Güncelleme: 23:35
Nautilus alışveriş merkezi civarına ulaşan kitle Salı Pazarı'na yöneldi. Eylemde 15-20 bin arası kişi olduğu tahmin ediliyor.


Güncelleme: 23:00
Rıhtım'daki anayol onbinlerce insan tarafından trafiğe kapatıldı ve oturma eylemi yapıldı. Yürüyüş yeniden Boğa'ya doğru, Yoğurtçu Parkı'na gitmek üzere başladı.


Fotoğraf: Rıfat Doğan


Fotoğraf: Rıfat Doğan


Güncelleme: 22:20
Kadıköy'de yürüyüş oldukça kitlesel şekilde devam ediyor. Boğa'dan Rıhtım'a doğru ilerleyen yürüyüşte atılan AKP'ye öfke sloganları Kadıköy'ü inletiyor.


Ali İsmail Korkmaz'ın yaşamını yitirmesi nedeniyle İstanbul Kadıköy'de polis terörüne karşı büyük bir eylem yapılıyor. Altıyol Boğa heykelinde başlayan eyleme Yoğurtçu Parkı'nda buluşanlar da destek veriyor. Eylemde Ali İsmail'in öldürülmesinin yanı sıra, kitle örgütü ve siyasi partilerin temsilcilerinin gözaltına alınmasına da tepki gösteriliyor. Pankarta Ali İsmail'in son mesajı yazıldı:

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...