Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Hayırlı işler bunlar!

Son dönemde eski çalışanlarını şehir dışına “tayine” göndermesi ve AKP kadrolaşması iddiaları ile gündeme gelen Ziraat Bankası artık İHH, Cansuyu ve Deniz Feneri gibi gerici derneklere bankamatikler aracılığıyla bağış yapma imkânı da sunuyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2010 , 11:15 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

“Ramazan ayı boyunca yardım ve bağışlarınızı internet şubemizden yapabilirsiniz” sözleriyle kampanyası yapılan bağış organizasyonunda Mehmetçik Vakfı, Kızılay, Türk Hava Kurumu, Lösev gibi derneklerin yanında Milli Görüş çevresinden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fetullah Gülen Hareketi’ne bağlı olan ve adı karıştığı yolsuzluk davasıyla anılan Deniz Feneri Derneği ve son olarak Mavi Marmara baskını ile adını duyuran İHH de bulunuyor.

Yardım paraları sahipleri hariç her yere gitmiş!
Bilindiği gibi Deniz Feneri Derneği yöneticileri yurtdışında toplanan yardımlarla yolsuzluk yapmaktan suçlanmış ve hüküm giymişlerdi. Almanya’da ki en büyük yolsuzluk operasyonlarından biri olan bu soruşturmaya RTÜK Eski Başkanı Zahit Akman gibi AKP’ye yakın birçok isminde adı karışmış, hükümet tarafı ise iddialara sessiz kalmayı tercih etmişti.

İHH son Mavi Marmara baskını ile oldukça popüler olmuştu. Oysa bu dernek 1990'lı yılların başlarında Refah Partisi Bosna'ya yardım kampanyası adı altında çok büyük miktarda para toplamış, paranın Bosna yerine partinin örgütlerine ve dinci vakıflara aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Yine Kombassan, Yimpaş gibi kuruluşlar insanların dini duygularını istismar ederek milyarlarca dolar toplamış, toplanan paraların bir kısmı dinci kuruluşlara dağıtılmış bir kısmı da bu kuruluşların yöneticileri tarafından iç edilmişti.

Eskiler gitsin ki bizimkiler gelsin…
Geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yapan Bank-Sen Ziraat Bankası’nda ki özelleştirme atağına ve gerici kadrolaşmaya dikkat çekerek şöyle demişti:

“Kademe kademe uygulanan politikada sıra şef ve şef yardımcısı statüsündeki çalışanlarda. Tayin (sürgün) operasyonlarında çalışanlar, periyodik olarak bulundukları şehirlerin dışındaki şubelere tayin ediliyorlar. Uzun yıllar başarıyla hizmet verdikleri şubelerden sürgün mahiyetindeki bu tayin edilmelerinin amacı ise, çalışanın ya istifa etmesi ya da emekli olması.

Ziraat Bankası özelleştirilmeye hazırlanırken üretici ve halk bedelini ödüyor, finansal kesim şişmeye devam ediyor. Ülkemiz tarımda dışa bağımlı hale geliyor.

Kıdem, liyakat yerine kadrolaşma belirleyici oluyor. Bankanın deneyimli kadrolarının uzaklaştırılması ve yerine gelenlere ise neredeyse tekstil işkolundaki çalışma şartları dayatılıyor. Düşük ücret, kısıtlanmış sosyal haklar ve yoğun/riskli çalışma koşulları. Çünkü kamu bankaları, kamu hizmeti gözlüğüyle değil 'bilanço karı' yaklaşımıyla işletiliyor. Bu süreç bankaları özelleştirmeye hazırlama sürecidir.”

(soL –Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.