Hakan Fidan MİT Müsteşar Yardımcısı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcılığına, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan atandı. Fidan'ın kısa bir süre sonra MİT Müsteşarlığı'na getirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan atama ile Halen MİT Müsteşarlığı görevini sürdüren Emre Taner'in görev süresi 27 Kasım 2009 tarihinde dolmuş ve bir kez daha 6 ay süreyle uzatılmıştı.

MİT Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen Fidan, yaklaşık 2,5 yıldır Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi. Fidan, daha önce de 4 yıl süreyle Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) görevinde bulunmuştu.

1968 yılında Ankara'da doğan Fidan, 1986-2001 yılları arasında 15 yıl süreyle TSK'da görev yaptı. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargâhı'nda yurtdışı görevinde bulundu. Ordudan ayrıldıktan sonra Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde kıdemli siyasi ve ekonomik danışman olarak çalışan Fidan, University of Maryland University College'den Yönetim ve Siyaset Bilimi üzerine lisans derecesi aldı. Bilkent Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

MİT Müsteşarı olması beklenen Fidan'ın master tezi, "İstihbarat ve dış politika: İngiliz, Amerikan ve Türk istihbarat sistemlerinin mukayesesi" başlığını taşıyor. Doktora tezi ise, "Bilgi Çağında Diplomasi: Enformasyon Teknolojilerinin Uluslararası Antlaşmaların Doğrulanmasında Rolü" başlıklı.

(soL-Haber Merkezi)