Gezi Parkı eylemleri tüm Türkiye'de devam ediyor

Gezi Parkı eylemleri bir çok şehirde halkın yoğun katılımıyla devam ediyor.

İstanbul Valisi Mutlu'nun "Taksim temizlenecek" talimatı İzmit'i ayağa kaldırdı.

Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi dün Gezi Parkı'nda halka yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla toplandı. Şehir merkezindeki eylem halktan yoğun destek gördü.

Dün İstanbul'da Taksim Gezi Parkı için basın açıklaması yapmak isterken yaka paça gözaltına alınan İstanbul Barosu avukatlarına ise, Kocaeli Barosu avukatları sahip çıktı. Yüzlerce avukat Adliye önünde polis şiddetini protesto etti.

Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde başlayan eylem Cumhuriyet Parkı'nda devam etti.


AKP Hükümeti'nin saldırılarına karşı halkın direnişi ve eylemleri Çanakkale'de de sürüyor.

İskele Meydanı'nda toplanan Çanakkale halkını bu kez direnişe destek amaçlı kısa bir müzik dinletisi karşıladı. Direnişe damgasını vuran bazı şarkıların hep bir ağızdan söylendiği dinleti sonrasında Eğitim-Sen İşyeri Temsilcisi İsmail Baytaş, Çanakkale Taksim Dayanışması'nın talepler metnini okudu ve açıklamayı "mücadeleye devam edileceği" vurgusuyla tamamladı.

Açıklamanın ardından halk, "Hükümet istifa", "Tayyip istifa", "Taksim'e selam, direnişe devam" sloganları atarak kent içinde yürüdü. Yürüyüş sırasında geçtikleri yerde Türkçe Olimpiyatları etkinliği için toplanıldığını gören yurttaşlar, dakikalarca "Tayyip Amerika'ya, Fethullah'ın yanına" sloganı attı. Slogana balkonlardan da tencere ve tavalarla eşlik edildi.

AKP İl Binası önünde yürüyüşe son verilirken, sonraki günlerde de eylemlerin süreceği hatırlatıldı.


İskenderun halkı, bu akşam saat 21:00'de Karaağaç Konarlı Mahallesi'nde bir araya geldi. Yüzlerce kişi Mustafa Kemal Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca eyleme katılım giderek arttı.

Eylem boyunca sık sık "AKP'ye boyun eğmeyeceğiz", "Her yer Taksim her yer direniş", "Faşizme karşı omuz omuza", "Halkına zulmeden diktator Tayyip", "Tayyip istifa", "Çapulcular her yerde Tayyip nerede" sloganları atıldı.

Sayısı bini aşan kitle yürüyüşe başladığı yerde eylemi sonlandırdı. Avukat Murat Güler Taksim Dayanışma Platformu'nun açıklamasını okudu. Gezi Parkı şarkıları eşliğinde yayınlanan direniş görüntüleriyle eylem son buldu.


Gaziantep'te günlerdir süren Gezi Parkı eylemleri bugün de şehir merkezinde devam etti. Saat 19:00'da Yeşilsu Parkı'nda toplanan halk, Erdoğan'ın Gezi Parkı'nı 24 saat içinde bitirin talimatına cevap olarak "Sokaklar bizim, bu halk sana boyun eğmez" sloganları attı. Kitle saat 20:15'de yürüyüşe geçti. Evlerden de alkışlar, tencere ve tavalarla yürüyüşe destek geldi.

Yürüyüşün ardından tekrar bir araya gelen Gaziantep halkı, yarın saat 19:00'da halk tarafından Abdullah Cömert Meydanı adı verilen üniversite önündeki alanda toplanma kararı aldı.


Ordu halkı her akşam olduğu gibi saat 18:30'da KESK binası önünde toplanarak saat 19:00 da yürüyüşe başladı.

Halk eylem boyunca sık sık "Bu halk sana boyun eğmez", "Kahrolsun AKP diktatörlüğü", "Her yer Taksim her yer direniş" ve "Hükümet İstifa" sloganları attı.

Eylem, 'AKP diktatörlüğüne karşı mücadelenin yükseltilmesi' için 13 Haziran Perşembe günü yine saat 18:30'da Ordu KESK binası önünde toplanarak saat 19:00'da yapılacak olan yürüyüşün çağrısıyla sona erdi.

(soL-Haber Merkezi)