Gericiler istedi: Konya treninde alkol satışı durduruldu

Beşler Şirketler Grubu tarafından işletilen Ray Restaurant, Konya seferlerinde alkol satışını kaldırdı. Şirket gerekçe olarak 'talep olmayışını' gösterdi. Ancak Konya seferlerindeki alkol satışı uzun süredir gericilerin gündemindeydi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, 2006 yılından beri TCDD'nin yemekli vagon işletmeciliğini yapan Beşler Şirketler Grubu'na ait Ray Restaurant, "müşterilerden talep gelmediği" gerekçesiyle yaklaşık bir ay önce Konya seferlerinde içki satışlarını durdurma kararı aldı. Şirket yetkilileri, bunun genel bir uygulama olmadığını sadece Konya seferleri için geçerli olduğunu kaydettiler.

TCDD yetkilileri ise, içki satışının durdurulmasıyla ilgili kendilerinin bilgi sahibi olmadığını savunurken, şirkete de böyle bir talimat verilmediğinin söylediler. TCDD'nin yemekli hiçbir hattında içki satışına ilişkin bir 'yasak kararı' alınmadığını kaydeden yetkililer, bazı restoranların özel bir şirket tarafından işletildiğini söylediler. Satışın durdurulmasına ilişkin kendilerine de bir bilgi verilmediğini ancak bunun gerekçesinin sorulacağını bildirdiler.

"Tren mi meyhane mi?"
Öte yandan Konya-Ankara hattındaki tren seferlerinde yapılan alkol satışı bir süredir gericilerin hedefindeydi. Geçtiğimiz günlerde Milli Gazete'de "Mevlana yolunda rakı servisi!" başlığıyla çıkan, İsmailağa cemaatine ait sitede de "Tiren mi meyhane mi?" başlığıyla verilen haberde yapılan alkol satışı şu ifadelerle anlatılıyordu, "Beş ay önce hizmete giren Yüksek Hızlı Tren’de (YHT) işletmecilik standartları gereği ailelerin ve çocukların bulunduğu bir ortamda, sınırsız alkollü içki servisi yapılıyor. Mönüde 11 çeşit alkol var. Git gel 6 saati sözünü 3 saate indiren Ankara-Konya hızlı tren seferlerinde, 1.5 saat gibi kısa yolculuk süresince yapılan içki servisi, Hz. Mevlana’yı ve Hacı Bayram Veli’yi ziyarete giden yolcuları oldukça rahatsız ediyor."

"Vatandaş hizmetten memnun alkolden rahatsız"
Haberde, "Ailesi ve çocuğuyla birlikte yolculuk yapan bir kişi, yoğun içki kokusu altında yolculuk yapmak zorunda kalıyor. En önemlisi, içki içenlerin sarhoş olduktan sonra çevreye rahatsızlık verebileceği düşüncesi ise, diğer yolcuların 1.5 saat boyunca tedirgin bir yolculuk yapmasına neden oluyor" ifadeleri yer alırken, yolcuların büyük bölümünün alkol servisinden rahatsız olduğu iddia ediliyordu. Meçhul "bazı vatandaşların" hızlı treni TCDD’nin güzel bir hizmeti olarak takdirle karşıladıkları ancak içki servisi olmasından rahatsız oldukları savunulurken, bu vatandaşların “Alkol, hem dinimizde haramdır, bütün kötülüklerin anasıdır. Hem de sağlığa zararlıdır. Bunun toplu taşıma araçlarında, serbest olması gerçekten çok vahim” dediği iddia ediliyordu.

(soL-Haber Merkezi)