Gece 22.00’den sonra alkol satışı yasak!

AKP’li vekillerin önerisiyle hazırlanan tartışmalı alkol yasası meclisten geçti. Yeni düzenlemeye göre, gece 22.00 - 06.00 arası alkol satışı yasaklanacak.

Güncelleme 00:30
AKP hükümetinin alkol yasağına sosyal medyadan tepki yağdı.

Alkol ile ilgili düzenlemedeki şok yasaklar özellikle Twitter’ı karıştırdı.

İşte Twitter'da yer alan bazı mesajlar:
@Koltukyayi
Reyhanlıyı ne güzel unutturdu bu alkol yasağı.

@harunkaranfilci
Yıllık alkol tüketimi avrupanın 1/10'u olan ülkemizde yasağı sağlık argümanlarıyla savunmak iki yüzlülüktür, samimiyetsizliktir.

@korhanx
Alkol yasağı gelirse her akşam balkonda çilingir sofrası kurup Fazıl Say'ın bütün eserlerini mahalleye dinletmezsem beni de silin atın.

@amanneguzel
Alkol yasağı, polis şiddeti, Reyhanlı, THY... gündem kalabalık gibi görünüyor ama aslında her taşın altından aynı zihniyet çıkıyor.

@FarukArhan
Kemalistlerin türban yasağıyla AKP'nin alkol yasağı arasında gram fark yoktur. Kimse sağlık filan demesin.

@kofiakofo
cinayetlere, tutuklamalara, türkiye'de her gün artan polis şiddetine bir defa bile ses etmemiş insanlar alkol yasağı olunca coştular.

‏@kubratugsal
Arkadaşım bir şeyi ne kadar yasaklarsan o kadar cazip hale getirirsin. Ya kasten yapıyorlar, ya da beyinleri almıyor. Alkol sevmeyen benim


Kamuoyunda çok tartışılan ve Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin ikinci maddesi üzerinde AKP’nin verdiği önerge kabul edildi.

Kabul edilen önergeye göre alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, münhasıran alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları ile bilimsel yayın ve faaliyetler düzenlenebilecek.

Anka'da yer alan habere göre, alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar, her ne surette olursa olsun hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacak. Açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde servis amaçlı materyallerde marka, amblem ve logo kullanılabilecek. Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek.

Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.

Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemeyecek.