Evinin önünde Gezi eylemi iddiası: Fethullah Gülen'in ABD polisine güveni tam

Gezi Direnişi'ne destek için Fethullah Gülen'in Pennsylvania’daki evinin önünde protesto eylemi yapılacağına ilişkin haberlere, Gülen'in internet sitesi üzerinden yanıt geldi: "Bulunduğumuz kasaba asayiş ve huzuru ile meşhur, emniyet güçlerinin hukuksuzluğa asla taviz vermediği bir yerdir."

Gezi Direnişi'ne ilişkin yaptığı değerlendirmelerde eylemcileri “çerik-çürük hale gelmiş, enkaz halindeki bir nesil” olarak tanımlayan Gülen, ABD'deki evinin önünde yapılacağı belirtilen protesto eylemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, yapılacak eyleme ilişkin gelen endişe mesajlarına, "Efendim, hiç merak buyurmayınız" yanıtı verilirken şöyle denildi:

Hakaret etmemek şartıyla düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü bizim de her zaman desteklediğimiz bir haktır. Kanunların çizdiği çerçevede ve gerekiyorsa resmi yetkililerden izinle herkes bu hakkı kullanabilir. Meseleyi kin ve nefret söylemine, kavga ve şiddet zeminine çekebilecek kimselerin muhatabı ise emniyet güçleridir. Bulunduğumuz kasaba da asayiş ve huzuru ile meşhur, emniyet güçlerinin hukuksuzluğa asla taviz vermediği bir yerdir.

Dolayısıyla, endişe ve merak edecek bir durum asla söz konusu değildir.

(soL - Haber Merkezi)