Eskişehir'de 8 kişiye adli kontrol kararı

Eskişehir'de, Gezi Parkı Direnişi'ne destek eylemleri sonrası dün mahkemeye çıkarılan 11 kişiden 8'ine adli kontrol uygulanmasına kararı verildi.

Eskişehir'deki direniş eylemleri sonucu yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan ve daha sonra mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 8'ine adli kontrol kararı verildi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklama talebiyle, TKP üyesi Fırat Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme direnişçilerin tamamını serbest bırakırken, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ve TKP üyesi Fırat Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu toplam 8 kişiye adli kontrol uygulaması yapılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Çiftçi, "30 bin kişinin katıldığı bu eylemde binlerce insanın olduğu fotoğraflar içinde anlamadığımız bir şekilde çember içine alınmışım. Hakkımda alınan kararın nedeni 'kuvvetli delil' ancak delilin ne olduğunu da suçun ne olduğunu da anlamadım. Hakkımda alınan karar gereği her hafta karakola imza vereceğim, aynı zamanda yurt dışına çıkmam da yasaklandı" diye konuştu.

(soL - Eskişehir)