Erdoğan'dan emniyete ve bakana tencere-tava talimatı

AKP'ye tepki gösteren yurttaşların balkonlarında tencere-tava çalması Başbakan Erdoğan'ı rahatsız etmeye devam ediyor. Erdoğan, konuya ilişkin emniyete talimat verdiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, halka yönelik saldırgan açıklamalarını sürdürüyor. Haziran Direnişi'nin başından bu yana halkı hedef alan Erdoğan, yine tencere-tava eylemlerine ilişkin konuştu.

Emniyet gerekli müdahaleyi yapacak
Birlik Vakfı'nın iftar yemeğinde konuşan Erdoğan, bazılarının sabah 04.00'e kadar tencere tava çaldığını belirterek, bunun suç olduğunu ileri sürdü. Halkın kendisine tepki göstermesini suç olarak sunan Erdoğan, bu konuyla ilgili bakanına talimat verdiğini, emniyetin yasal anlamda gerekli müdahaleyi yapmasını söylediğini aktardı.

"O bizim hafıza kartımızda"
Mısır'da Mursi'nin iktidardan indirilmesine ilişkin de konuşan Erdoğan, Mısır ve Türkiye'deki olayların birbirinden pek farkı olmadığını belirterek, "Merkez, aynı merkez. O merkezi açıklamayacağım. Zaman gelince o da açıklanır. O bizim hafıza kartımızda" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu andaki mevcut cumhurbaşkanı Mursi'nin yönetimi yolsuzluklara müsaade etmez. Benim şu anda Mısır'daki cumhurbaşkanım Mursi'dir. Çünkü onu halk seçmiştir. Dolayısıyla biz böyle bakmazsak Mısır halkına saygısızlık yapmış oluruz. Mısır halkının iradesine saygısızlık yapmış oluruz. Bu kendimize de saygısızlık olur. Çünkü biz Türkiye'de halkın iradesine saygı istiyoruz. Bu askeri yönetim sandıktan çıksın onlara da saygı duyarım."