Erdoğan’dan 'duran adam' açıklaması: Allah’ın izniyle bu tuzağı da altüst edeceğiz

Başbakan Erdoğan, milyonların sokağa çıktığı eylemlerin ardından kendi bindirilmiş kıtalarına seslenmeyi Kayseri’de sürdürdü. Erdoğan, halka yönelttiği saldırıya karşı başlayan “duranadam” eylemini hedef aldı.

AKP faşizmine karşı tepkilerini “duranadam” olarak koyan yurttaşları hedef alan Erdoğan, "En büyük hayali bunların tüm Türkiye’nin duran adam olmasıydı. Hamdolsun artık kendileri duran adam oldular" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Milyonlarca yurttaşa ‘vandal’ dedi
Ben inanıyorum ki bu meydanda vandallıktan rahatsız olan CHP, MHP, BDP, BBP’li, SP’li kardeşlerim de var.

Bugün Anadolu, Trakya, tek yürek halinde. Vandallığa, barbarlığa, yağmacılığa isyan ediyor.

Sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara karşı. Bugün tüm Türkiye huzurunu gasp etmek isteyenlere, kuklalara, piyonlara karşı isyanını yüksek sesle haykırıyor. Kazlıçeşme’de 1,5 milyona yakın insana aynı soruları sordum. Öyle bir haykırdı ki doğuda Pekin, batıda New York onları duydu.

Sizi başını kuma gömenler duymayacaktır. Uluslararası medya, Türkiye’deki bir kısım medya duymayacaktır. Halkın iradesine karşı olanlar sesinizi duymayacaktır. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi Bağdat, Şam, Beyrut, Kudüs duysun.

Cumhurbaşkanımız, kardeşim Gül’ün şehri
İşte Anadolu bu. Kayseri, Selçuklu’nun şehri, Osmanlı’nın şehri, bu Kayseri cumhuriyetin şehri. Kayseri cumhurbaşkanımız kardeşim Abdullah Gül’ün şehri. Yiğitliğin, mertliğin, helal kazancın şehri.

“Yok öyle 25 kuruşa simit”
Bu yakıp yıkanların asıl maksadını en iyi Kayseri bilir. Bize ne diyorlar, ‘Başbakan gençleri dinlemiyor’ diyorlar Çağırdım, kendilerini Bakanlar Kurulu toplantısından daha fazla dinledim. Peki o dinlediklerim genç de buradakiler genç değil mi? O yakanlarla beraber olanlar siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız? Onlara bak bunlara sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Bunun yeri sandık. Öyleyse sandığa saygı duy.

İçişleri bakanıma ‘24 saatte Taksim Meydanı’nı temizle’ dedim
Ey solcular, ey CHP sana sesleniyorum: Ortalığı karıştırdın, yapmadığın iş kalmadı, mikser gibi karıştırdın, takıldın o aşırı uçların peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. Aynı şeyi diğer muhalefet de görüyoruz. AKM’yi işgal ettiler. Ne yapacaktık? Polisimize ne diyecektik? Bırakın işgal devam etsin mi diyecektik. Teröristlerin resimleri, paçavraları orada asılı duracak, Başbakan’a hakaretler orada asılı duracak, biz de ‘Bırakın polisimiz dokunmasın’ diyeceğiz. İçişleri Bakanıma ’24 saat içinde AKM’yi, taksim meydanını, Anıtı temizleyeceksiniz’ dedim.

17 gün sabrettik
17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki bir işgalci grubun değildir, Park tüm halkımındır. Parkları işgal edemezsiniz. Bu anayasaya aykırıdır. Taksim Meydanı miting meydanı da değildir.

Eğer öyleyse sen de makarna dağıt
İstanbul’da 1 milyonu aşkın bir araya geldi, Kayseri’de yüz binler bir araya geldi. Bunlar ‘Biz okumuş insanlarız. Biz sanatçıyız. Biz yazarız, sermayedarız, imtiyazlıyız, biz her şeyi biliriz’ diyorlar. Bizim oyumuzla Kayseri’deki Ahmet’in, Mehmet’in, çobanın oyu bir olmaz diyorlar.
Kendilerine halk diyenler şu birlikteliğe bidon kafalı diyorlar, koyun diyorlar, on yıllar boyunca bunu yaptılar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç dağıt.

Türkiye baharı 3 Kasım 2002’de yaşandı
Yoksulsunuz yoksul kalacak, köylüsünüz köylü kalacaksınız dediler, siz koyunsunuz, biz sizi güdeceğiz dediler. İşte Anadolu, Trakya bu oyunu bozdu. Kayseri bugün bu oyunu bir kez daha bozdu. Vandalların yakıp yıkmasına bakıp buna Türkiye baharı diyen var. Türkiye baharı 3 Kasım 2002’de yaşanmıştır. Biz artık baharı yaşıyoruz, yazı yaşıyoruz.

Gezi Parkı’nda yeşili katleden bir proje yok
Tutturmuşlar Gezi Parkı… Dert başka. Enteresan olan da ben o bölgenin çocuğuyum. Kasımpaşa’nın çocuğuyum. O Taksim Gezi Parkı’nın A’dan Z’ye çok iyi bilirim. 4,5 yıl da belediye başkanlığım var. Orada yeşili katleden bir proje yok. İstanbul’da olmayan ama orada olan bir kültürü ayağa kaldıralım istiyoruz.

Şehir müzesi yapalım, o ağaçlar orada olsun. Araçlar yerin altında olsun diyoruz. Karşımıza dikilenler ‘Yok yok orada dursun’ diyor. Bunları anlamak mümkün değil

Ana muhalefet de bunun hesabını verecek
Reyhanlı saldırısı oyununu siz bozdunuz. Reyhanlı’da 53 vatandaşım öldü. Bu ülkede STK’lar bu 53 vatandaşın ölümünden dolayı ne kadar üzüldüler acaba? Hiç sesleri çıktı mı? Çünkü tezgah başkaydı.

Ama ana muhalefet de bunun hesabını verecek. Yeri gelince onun da hesabını soracağız.

Biz yola devam, bunlar duran adam diyor
Biz durmak yol yola devam diyoruz. Bunlar duran adam diyor. Bunların hayatları boyunca yaptıkları en iyi şey durmak ve durdurmaktır. Başta ana muhalefetin başı olmak üzere bizi yıllarca SGK kuyruklarında, devlet kapılarında, tüpgaz kuyruklarında durdurdular.

En büyük hayali bunların tüm Türkiye’nin duran adam olmasıydı. Hamdolsun artık kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız, Allah’ın izniyle bu tuzağı da alt üst edeceğiz. İlk andaki duyarlı birkaç kesim hariç bunlar için ağaç da Gezi Parkı da bahane. Vitrinde ağaç var, Gezi Parkı var. Ama vitrinin gerisinde büyüyen güçlenen Türkiye var.

“Bu son olaylar en çok da çözüm sürecini saboteye dönük olaylardır”
Bizi çözüm süreci için ne dedik. Sabotajlar olabilir dedim. Bu son olaylar en çok da çözüm sürecini saboteye dönük olaylardır. Boyun eğmeyeceğiz. Bu oyunu d bozacağız. Akil insanlar heyetimiz 7 coğrafi bölgede 81 vilayette çalışmalarını tamamladı. İnşallah Çarşamba günün akil insanlarla final toplantısını yapacağız. Çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz.

“Alevi kardeşlerimiz üzerinden oyun oynanıyor”
Bir süredir Türkiye’de çok çirkin tahriklerle çirkin provokasyonlarla Alevi kardeşlerimiz üzerinden oyun oynanıyor. Bu çirkin tahrikte CHP başrol oynuyor.

Alevi kardeşlerime buradan samimiyetle sesleniyorum. Bu tuzaklara karşı lütfen dikkatli ol. Huzurumuzu, istikrarı, güven ortamını bozacak girişimlere karşı lütfen uyanık olun.

Dersim bizimle alakalı olmadığı halde bir Başbakan olarak özür beyanında bulunurken Bu CHP’nin genel başkanı bu açıklamamın istikametinde değil karşısında durmuştur. Bunları iyi bilmeniz lazım.

Bayrak kampanyasına devam
Şimdi benim sizden bir ricam var. Sincan’dan başlattığımız bayrak kampanyasını devam ettireceksiniz
Balkonlarımıza camlarınıza bayrağımızı asacağız.
Bayrak yasasına uygun olan bayrağımızı asmanızı istiyorum.
Balkonlar pencereler ay yıldızlı bayrağımızla süslensin.