Erdoğan: Kızlı-erkekli aynı evde kalındığı ihbarlarını bir kenara atamayız!

Başbakan Erdoğan'ın dün basına yansıyan "kızlı-erkekli aynı evde kalıyorlar" açıklamaları AKP kurmayları tarafından düzeltilmeye çalışılsa da Erdoğan, benzer açıklamaları bu kez basın karşısında yaptı.

(soL - Haber Merkezi) Başbakan Erdoğan, öğrencilerin kaldığı evlerle ilgili denetim yapılacağı açıklamalarına ilişkin, "Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayız. Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı şok açıklamalar şöyle:

Biz muhafazakar ve demokratik bir partiyiz. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğimizi söylediğimizi halde ithamla karşılıyoruz.

11 yıldır biz Türkiye’yi yönetiyoruz. 11 yıllık iktidar döneminde AKP iktidarı kimin yaşam tarzına müdahale etti, kimin yaşam tarzına karıştı? Birileri zulme uğradıysa, muhafazakar kesimdir.

Sorumluluk makamında, muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz.

Bazı köşe yazarları bu tür şeyleri yazacaklar diye biz bu ihbarları bir kenara atamayız.

Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayız. Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz.

Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın.