Breadcrumb
Emekli albay hem PKK, hem Ergenekon şüphelisi çıktı
Yayın Tarihi: 19.10.2010 , 21:44 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, geçen sene bazı gazetelerde kendisi hakkında çıkan “Ergenekon’un kasası” haberleri nedeniyle dava açmıştı. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki bu davanın geçen ay karar aşamasına gelindiği sırada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan mahkemeye gelen bir yazıda Sarızeybek için “terör örgütü şüphelisidir” ifadesi yer aldı.
Bunun üzerine Erdal Sarızeybek, İstanbul’a gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ve Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile görüştü.
Gazetecilerin hangi örgüte üyelikten suçlandığını sordukları Sarızeybek, "Şimdi bilmiyorum. Van Cumhuriyet Savcılığı PKK üyesidir, diyor. Buradaki kalem de Ergenekon sözde terör örgütü diyor. Yani ikisi hakkında soruşturma var. Tabi bunlar düzelecek inanıyorum. Bu giden yazı yüzünden Zekeriya Öz'le ve başsavcı vekiliyle konuştuk. Buradan giden yazı yüzünden davayı kaybettim" diye cevap verdi. Sarızeybek hakkında Van’da yürümekte olan soruşturmanın ise, Zaman gazetesinde yer alan ve Sarızeybek’i uyuşturucu işi yapmakla suçlayan bir haber üzerine açıldığı öğrenildi.
Sarızeybek, “Savcı beni olumlu karşıladı, başsavcı da aynı şekilde. Hemen dosyayı inceleyecekler ve kısa sürede karar verilecek. Soruşturma kapsamında daha önce ifade vermedim. Benim haberim yok şüpheli olduğumdan. Şimdi haberim oldu. Bizimle ilgili dosyayı inceleyecekler. Bizim de talebimiz bu oldu. Bizimle ilgili kararı verecekler” dedi.
(soL - Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.