Dikkat! Ali Emre Bukağılı da ateist avında!

Nedim Gürsel’in Allah’ın Kızları romanı, Richard Dawkins’in Tanrı Yanılgısı, Burak Özdemir’in Peygamber Çocuklar ve Tanrı’nın Doğum Günü, Metis Yayınlarının İllallah Ajandası, Fazıl Say'ın Twitter mesajı... Tüm bu başlıklar arasındaki ortak nokta: mühendis Ali Emre Bukağılı...

Sosyal medya üzerinden yurttaşların yaptığı yorumlar, açtıkları sosyal medya grupları, Ekşi Sözlük yazarları, kitaplar ve son olarak Fazıl Say...

Dünkü "Dikkat! Orkun Ş. ateist avında!" haberimizin ardından benzer davalarda görülen bir diğer ortak isim olan mühendis Ali Emre Bukağılı'nın davalarına dikkat çekmek istiyoruz.

Nedim Gürsel’in Allah’ın Kızları romanı, Richard Dawkins’in Tanrı Yanılgısı, Burak Özdemir’in Peygamber Çocuklar ve Tanrı’nın Doğum Günü, Metis Yayınlarının İllallah Ajandası, 16 yurttaşın sosyal medya yorumları ve açtığı gruplar hakkında açılan dava, yüzlerce yurttaş hakkında benzer yönde yapılan şikayetler, Ekşi Sözlük yazarlarının ifadeye çağrılması, www.ateizm.org hakkında yapılan şikayet ve Fazıl Say'ın Twitter mesajı hakkında açılan davanın arkasında hep aynı isim var.

Ateistlerin, kitapların ve sosyal medya yorumlarının takipçisi olan Bukağılı, bulduğu ilk fırsatta aynı argümanı öne sürerek dava açıyor.

Harun Yahya gururu...
"Ateist avcılığına" çıkan Bukağılı'yı yakından tanımak için Sabit Fikir'e verdiği röportajdan şu cümleleri aktarmak yeterli olacaktır:

Eserlerinden ve fikirlerinden en etkilendiğim yazar, aynı zamanda kişilik olarak da örnek aldığım insan Sayın Adnan Oktar’dır. Biliyorsunuz Sayın Adnan Oktar, Harun Yahya müstear ismiyle yazılan yüzlerce kitabın sahibidir. Dünya çapında bu derece başarılı bir fikri çalışma yürüten, 300’e yakın eseri olan, eserleri 72 yabancı dile çevrilmiş bir başka yazar yoktur. Kendisi çalışmalarıyla, Darwinizmi ve Materyalist felsefeyi tam susturacak bir tarzda çökertmiştir. Bugün böyle bir yazarın ülkemizden çıkması ülkemiz adına gurur vericidir.

Ve Bukağılı'nın özlü sözü
Kendisinin rahatsız olduğu kitabın birçok insanın ihtiyacı olabileceği yönünde sorulan soruya verdiği yanıt Bukağılı'nın dünyasını daha yakından tanımamıza olanak sunuyor:

Böyle bir durum söz konusu olamaz. Yani benim rahatsız olduğum bir kitabın bir başkasının ihtiyacı olması mümkün değil.

Fazıl Say'a hakaretler...
Adını son olarak Fazıl Say'a açtığı davayla duyuran Bukağılı, duruşmalarda Say’a yönelik “Allahın varlığı apaçık ortada, isterse ikna ederiz” demiş, duruşmalar boyunca Say'a açık hakaretlerde ve suçlamalarda bulunmuştu.

Şimdi de retweet edenlerin peşinde
Fazıl Say'ın aldığı 10 aylık hapis cezasının ardından son derece mutlu olan Bukağılı, konuya ilişkin Vatan'a yaptığı açıklamada yeni davaların da habercisi olacak şekilde, “Fazıl Say’ın hakaret içeren mesajlarını retweet edenler de yargılanmalı” dedi.

Ali Ufuk Arıkan (soL)