Dikkat! Orkun Ş. ateist avında!

Dün Fazıl Say'a skandal bir karar sonucu "Dini değerleri aşağılama" suçuyla 10 ay hapis cezası verilirken, aynı gün alınan bir diğer benzer kararda dikkat çeken bir ortak nokta vardı: "Orkun Ş."

Son dönemde gericiler sosyal medya üzerinden adeta ateist avına çıkarken, hoşlarına gitmeyen mesaj ve yorumları günlerce arayıp bularak ardından dava açıyorlar.

Dün İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi, "Facebook’ta Hz. Muhammed'e hakaret ettiği" suçlamasıyla Abdulkerim U.’yu 6 ay hapis cezası verdi.

Fazıl Say'a verilen 10 ay hapis cezasıyla aynı güne denk gelen bu kararın "Say davasıyla" dikkat çekici ortak özelliği ise "Orkun Ş." yani Orkun Şimşek.

Orkun Şimşek, hem Fazıl Say hem de Abdulkerim U. hakkında dava açan isim olurken, açtığı davalarda kendisini bu mesajları "tesadüfen gören yurttaş" olarak tanıtıyor.

Mahkemede "Facebook'ta gezerken Abdulkerim U.'nun yaptığı yorumu gördüğünü ve şahsı tanımadığını belirten Orkun Ş." bir gün sizi de tesadüfen görüp "rahatsız" olabilir...

Orkun Şimşek ile ilgili Ekşi Sözlük adlı sitede yer alan bir yorum ise söyleyecek söze yer bırakmıyor: "fazıl say'ın davasında müşteki. hükümetin sosyal medya avcısı."

(soL - Haber Merkezi)