Davutpaşa Lisesi'nde öğrencilere vaazlar: 'Küpe takan erkekler cehenneme gider'

İstanbul Fatih'te Davutpaşa Lisesi'ne atanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin öğrencilere zorla sure okutturduğu, Alevi düşmanlığı yaptığı, kız ve erkek öğrencilerin birlikte ders görmesini engellediği iddia edildi.

İstanbul Fatih'teki Davutpaşa Lisesi'ne bu sene atanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin uygulamaları AKP'nin gericiliğe açtığı alanı bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilere zorla sure okutturduğu, derslerde açıkça şeriatı savunduğu ve Alevi düşmanlığı yaptığı iddia edilen Din dersi öğretmeninden öğrenciler ve veliler rahatsızlıklarını ifade etti.

"Küpe takan erkekler cehenneme gider"
Davutpaşa Lisesi'ne bu sene atanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin sınıflara elinde tespihle girdiğini, kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasına zina olduğu gerekçesiyle müsaade etmemeye çalıştığını belirten öğrenciler ve veliler, öğretmenin karma eğitim modeline karşı şeriata övgüler düzdüğü ve Aziz Nesin'in dine küfür ettiği yönünde ifadeler kullandığını da dile getirdi.

"Hz. Ali'yi seven namaz kılmaz mı?"
Müfredatta olmadığı halde öğrencilere sureler ezberletmeye çalıştığı, kendisine karşı çıkan öğrencileri dersten çıkardığı ve öğrencilerin üzerinde baskı kurmaya çalıştığı belirtilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin, küpe takan erkeklerin cehenneme gideceği yönünde de derslerde "vaaz" verdiği ve "Hz. Ali'yi seven namaz kılmaz mı?" gibi ifadelerle Alevi düşmanlığı yaptığı iddia edildi.

Öğrenciler tepki gösterdi
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Davutpaşa Lisesi Solcu Liseliler, "Biz okulumuzda okumuş olan Aziz Nesin'e hakaret eden, Aleviler'i aşağılayan, öğrencilere zorla namaz kıldırıp sure ezberlettirmeye çalışan imamlarla derse girmek istemiyoruz. Bizlerin almak istediği eğitim, bilimsel ve dini hurafelerden arınmış bir eğitimdir. Okulumuzda yaşanan bu duruma karşı tüm arkadaşlarımızı tepki göstermeye ve bizle mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

Çeşitli velilerin duruma tepki gösterdiğini ve müdüre dilekçe verdiğini belirten öğrenciler, müdürden gerekenin yapılacağı cevabı alındığını ancak din öğretmeninin aynı tutumuna devam ettiğini söyledi. Okul yönetiminin önümüzdeki günlerde alacağı tutum ise şu an öğrenciler arasında merak konusu.

(soL - Haber Merkezi)