‘Çanakkale inlesin, sağır sultan dinlesin’

Türkiye’nin dört bir yanındaki halk eylemleri Çanakkale’de de sürüyor. Çanakkale halkı, eylemlerin bugünkü ayağına İskele Meydanı’nda toplanıp kordonda ve kent içinde sloganlarla yürüdü.

Türkiye’nin dört bir yanındaki halk eylemleri Çanakkale’de de sürüyor. Çanakkale halkı, eylemlerin bugünkü ayağına İskele Meydanı’nda toplanıp kordonda ve kent içinde sloganlarla yürüyüş yaparak başladı. “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Çanakkale inlesin, sağır sultan dinlesin” sloganlarıyla yürüyen yurttaşlara yandan geçen araçların yer yer korna çalarak destek verdiği görüldü.

Yurttaşlar yürüyüşün sonunda AKP il binasına gelirken burada çeşitli açıklamalar yapıldı. Eğitim-Sen İşyeri Temsilcisi İsmail Baytaş, yaptığı açıklamada yıllardır halkın biriken öfkesinin isyana dönüştüğünü söyledi. Baytaş, “Bu mücadele, Tayyip Erdoğan’ın ve Hükümetinin sonunu getirecek bir mücadeledir. Bu mücadele, çocuklarımıza özgür yarınlar bırakabilme mücadelesidir” dedi.

Baytaş’tan sonra söz alan DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Taksim Dayanışması’nın “talepler karşılanana kadar direnişe devam etme” kararını hatırlatarak, “Biz de her gün saat 19.00’da İskele Meydanı’nda olacağız ve her gün yürüyeceğiz. Bütün halkımızı sokağa çıkmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Son olarak emekli öğretmen İbrahim Gül, Nazım Hikmet’in “Davet” adlı şiirini okudu ve “Emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı mücadele” çağrısı yaptı. Çanakkale’de eylemlerin süreceği kaydedildi.

(soL - Çanakkale)