Binlerce Mersinli sokağa döküldü

Başbakan Erdoğan'ın kente gelmesi nedeniyle Mersin halkı sokaklara döküldü. Binlerce Mersinli "hükümet istifa" diye haykırdı.

Akdeniz Oyunları'nın açılışı nedeniyle Mersin'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada kendini "en büyük çevreci" ilan ederek eylemcileri suçlamaya devam etti. Ancak Mersin halkı gün boyu yaptığı eylemlerle padişahın yalanlarına boyun eğmedi.

Saat 13:00'te toplanıp Tevfik Sırrı Gür Stadı'na doğru yürüyüşe geçen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu'nun yürüyüşü yol boyunca yaşanan katılımlarla iki bin kişiye ulaştı.

Pozcu'da binler buluştu
Mersinlilerin ikinci eylemi saat 16:00'da Forum önünde toplanarak gerçekleşti. "AKP defol bu memleket bizim" pankartı ve "boyun eğme" dövizleriyle yürüyüşe geçen kitle halkın yoğun desteği ile karşılandı. Yürüyüşe CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da katılarak pankartı taşıdı.

Yol boyunca yaşanan katılımlarla beş bine ulaşan yürüyüş sırasında sık sık "Hükümet İstifa", "Kahrolsun AKP Diktatörlüğü", "Tayyip Amerika'ya Fethullah'ın Yanına" ve "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganları atıldı.

Barış Meydanı'na ulaşılmasının ardından bir konuşma yapan Uğur Özer "Padişah bozuntusu Mersin'e gelip ben çevreciyim masalları anlatıyor. Biz Mersin'e nükleer santrali kimin yaptığını bilmiyor muyuz?" dedi. Konuşmasını "Bindirilmiş kıtaları toplayıp ahkam kesen Erdoğan buraya gelip Mersinlilerin asla boyun eğmeyeceğini görmelidir" diyerek bitiren Uğur Özer'in ardından davul zurna ile halaylar çekildi.

Akşam saatlerine iyice artan kalabalık, düzenlenen konsere eşlik ederken Barış Meydanı ve etrafındaki her ağacın altı eylemcilerle doldu.

(soL - Mersin)