Ankara'da da polis saldırısı (02:30)

Ankara Dikmen'dende Çetin Emeç Bulvarı'na yürümek isteyen vatandaşlara polis akrep ve TOMA'larla saldırdı.

Güncelleme 02:30

Polis gazetecileri hedef aldı
Odatv'nin haberine göre polis canlı yayındaki Ulusal Kanal kameraman ve muhabirine akrepten gaz fişekleri attı.

Polis balkondaki vatandalara bile tazyikli suyla saldırdı.

Biber gazından fenalaşarak yere yığılan bir TKP üyesine akrepten inen iki polis jop ve tekmelerle saldırdı ve sonrasında yakın mesafeden biber gazı kapsülü sıktı.

Sinan Caddesi'ndeki Dikmen Öğretmen Necla Kızılbağ Ortaokulu'nun camları da atılan gaz bombaları sonucu kırıldı.


Güncelleme 01:40

Polis Dikmen'de tekrar saldırıyor. TOMA'lar suyla saldırıyor. Akreplerden biber gazıyla saldırılıyor ve barikatı kaldırmaya çalışıyor. Akreplerden gaz kapsülleri atılıyor. Müdahale sert biçimde devam ediyor. Polis ara sokaklarda da saldırıyor.

Tunalı'da da tekrar müdahale başladı.


Güncelleme 01:10

Dikmen'de ilerleyen saate rağmen sayı giderek artıyor. Yeni barikatlar kuruyor, birbirine yakın sekiz ayrı noktada barikat kurulduğu öğrenildi.

Vatandaşlar kurulan barikatlara destek veriyor. Barikatlar için evinden yatan getiren, otomobil lastiği getiren vatandaşlar olduğu öğrenildi.

Polis, Polisevi yakınındaki Salkımsöğüt Sokak Dikmen Caddesi kesişiminde bekliyor.


Güncelleme 00:12

Dikmen'de ev ve işyerlerinin yanı sıra camiye de biber gazı sıkıldığı haberleri geliyor.

Dikmen Caddesi'ndeki Ziraat Bankası önünde de barikat kuruldu. Bekleyiş sürüyor.


Güncelleme 00:02

Dikmen'de polis evlerin camlarını hedef alarak gaz kapsülü fırlattı. Bazı işyerlerinin camları kırıldı. Dikmen ve Sinan Caddesi kesişiminde halk yeniden barikat kurdu. İnsanlar tekrar toplanıyor.


Güncelleme 23:52

Bestekar'da polis saldırısı sonrasında dağılan kitle tekrar toparlanmaya başladı. TOMA'nın sıktığı tazyikli su nedeniyle sert bir cisme çarpan yaşlı bir vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Dikmen'de polis tekar saldırdı. Sinan Caddesi'ndeki barikat TOMA'lar tarafından kaldırıldı. Dikmen Caddesi'nin elektriği kesildi. Akrep ve TOMA'lar kitleye saldırmaya devam ediyor.


Güncelleme 23:23

Polis Besteker Sokak'taki kitleye saldırmaya başladı.

Dikmen'de tekrar toplanan kitle Dikmen Caddesi'ne barikat kurdu. Polis geri çekildi.


Ankara'nın Dikmen Semti'nde yürüyüş yapmak isteyen halka polis saldırdı. Daha önce Dikmen Caddesi Çetin Emeç Bulvarı arasında barikat kuran polisin bu kez kitlenin çok daha yakın mesafede barikat kurdu. Akşam saatlerinde Aşık Mahzuni Şerif Parkı'nda toplanarak Dikmen Caddesi'nden yürümek isteyen kitlenin önü yürüyüş başladıktan kısa süre sonra TOMA'larla kesildi. Günlerdir Dikmen Caddesi’nden yürüyen kitle TOMA’ların arasından geçerek yürüyüşe devam etti.

Bir süre sonra tekrar kitlenin önünü kesen polis akrep ve TOMA’larla saldırdı. Tazyikli su müdahalesi sırasında hedef alınan çocukların düştüğü görüldü. Dikmen ve Sinan Caddelerinde saldırı devam ediyor. Polis parka ve cadde üzerindeki dükkanlara da suyla saldırıyor.

Caddeye çevik kuvvet polisi geldi.

(soL - Ankara)