Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne polis saldırdı

Ankara'da polis Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne biber gazı ve copla saldırdı.

Ankara'da polis Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne saldırdı. Kızılay Meydanı'nda beklemekte olan kitleye saldıran polis daha sonra ara sokaklarda beklemekte olan insanlara ve yaralılara yardım eden işyerlerine saldırdı.

Karanfil Sokak'ta bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne saat 23:00 sularında saldıran çevik kuvvet polisleri binanın dış kapısını kırarak içeriye girdi. Binanın bahçesini biber gazına boğan polis sonrasında kafeteryanın kapısını kırarak içeride bulunanlara coplarla saldırdı.

On dakika boyunca içeridekilere cop ve biber gazıyla aralıksız saldıran polisler ayrılmadan önce Kültür Merkezi'nin binasının kapısını kırmaya çalıştı. Binaya kurulan barikatı yıkan polis binanın içerisine gaz bombaları sıktıktan sonra geri çekildi. Çok sayıda kişi içeriye atılan gaz bombaları ve polisin coplu saldırısı nedeniyle fenalaştı.

Polis geri çekilmeden önce kafeteryaya binaya maddi hasar verdi. Çok sayıda gaz bombasının atıldığı binada patlamamış gaz bombaları bulunmakta.

Türkiye Komünist Partisi konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"TKP Ankara İl Binası ve Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi Polis tarafından basılmış, içeriye camları kırarak gaz atılmıştır. Çıkan insanlar polis tarafından dövülmüştür.

TKP yöneticileri parti binasındadır.

Bu konuyla ilgili sosyal medya ve bazı TV kanallarında çıkan haberlere itibar edilmemelidir. İrtibat kurmak isteyenler TKP Ankara İl binasına ulaşabilirler.

Telefon: 0312 417 29 68"

(soL - Ankara)