Ali İsmail Korkmaz'a polis ve sopalı bir grup birlikte saldırdı!

Haziran Direnişi sırasında uğradığı saldırı sonucu dün hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için savcılığa tanık ifadesi verildiği ortaya çıktı.

Olaya ilişkin savcılığa ifade veren tanık, Korkmaz’ın Sanayi Sokak’ta eli coplu sivil polis ve sopalı kişilerden oluşan 5-6 kişilik bir grup tarafından dövüldüğünü, başı hedef alınarak tekme ve sopayla vurulduğunu anlattı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran’da Eskişehir’de yapılan Gezi Parkı gösterilerine katılmıştı. Yunus Emre Caddesi’ndeki kalabalığın içinde 19 yaşındaki Korkmaz da vardı. Polisin gazlı müdahalesi sonrasında Korkmaz, Sanayi Sokak’a kaçtı.

Korkmaz ağır yaralanıp hastaneye yatırıldıktan sonra ortaya çıkan ve bu genci hiç tanımayan kişi tanıklık için Eskişehir Başsavcılığı’na başvurdu. İfadesi alınan tanık, Korkmaz’ın, elinde cop bulunan sivil polisler ve sopalı kişiler tarafından dövüldüğünü savundu. Korkmaz’ın dövüldüğü anlara tanıklık ettiğini anlatan kişi, savcılıkta şunları söyledi:

‘Bayıldıktan sonra da...’
“Sivil giyimli olup gaz maskesi takan bir polisle yanındaki polis Ali İsmail’i yakaladı. Ellerindeki coplarla darp etmeye başladılar. İsmail benim olduğum noktaya doğru koşuyordu. Elinde sopa olan bir vatandaş İsmail’i yakaladı ve vurdu. İsmail başına darbe aldı. Elinde polis copu olan üç-dört kişi ve elinde sopa bulunan sivil giyimli iki-üç kişi İsmail’i yakaladı. Sopa ve copla darp etmeye başladılar. İsmail yere düştü. Coplarla darp etmeye devam ettiler. Vatandaşlardan biri İsmail’in yüzüne tekmeyle vurdu. İsmail darp edildikten sonra bayıldı. Bir süre sonra tekrar uyandı. Birisi yanına gelerek, dört beş tekme attı. Vatandaşlardan birisi başına ve beline doğru birkaç kez tekme attı. İsmail doğrulup kaçmaya çalıştı. Sonra gaz maskeli sivil polise ‘Çevirin bunu’ diye bağırdılar. Bağırdıktan sonra polisler copla dört-beş kez vurdular. Fakat sadece bacaklarına ve bel hizasına doğru vurdular. Ondan sonra İsmail görüş alanımdan çıktı.”

Tanık, aynı sokakta iki göstericinin de dövülüp götürüldüğünü anlattı. Gerçek adıyla ifadesi alınan tanık, sonradan gizli tanıklık için başvurdu. Fakat bu başvurusu reddedildi. Tanık itiraz etmeye hazırlanıyor.

Son sözleri: Polis copladı
Bu arada, Korkmaz’ın yaralandıktan sonra yardıma çağırdığı beş arkadaşı da tanık olarak dinlendi. Arkadaşları Korkmaz’ın “Polis beni copladı, sivil vatandaşlar da vardı” dediğini anlattı. Korkmaz’ın ilk hastaneye gittiğinde “Merdivenden düştüm” dediği, ertesi gün de Odunpazarı Karakolu’na gidip dövüldüğünü anlattığı belirtildi. Avukatı, Korkmaz’ın korktuğu için ilk gün dövüldüğünü gizlediğini söyledi.