AKP'ye boyun eğmeyen halk yine sokaklarda

AKP faşizmine karşı eylemler tüm yurtta devam ediyor. Bugün de ülkenin birçok noktasıda halk balkonlara çıkarak tencere-tavasını çaldı, sokağa çıkarak hükümeti istifaya çağırdı. Parklardaki forumların yanı sıra yine duraninsanlar eylemdeydi.

Güncelleme 00:20

İstanbul Yeniköy'de, muhtarın kışkırttığı bıçaklı, sopalı güruh forum yapanlara saldırdı.

Güncelleme 23:45

Ankara'da polis saldırısı
Ankara'da Kennedy Caddesi'nde polis eylemcilere saldırdı. TOMA'lardan sıkılan tayzikli suya karıştırılan bir madde nedeniyle bazı eylemcilerde boğulma hissi görülmekte. Polis saldırmaya devam ediyor. Polis gaz bombalarının yanı sıra ses bombası da kullanıyor.


Gezi Parkı direnişi tüm yurtta devam ediyor. AKP faşizmine karşı halk bugün de sokaklarda. İstanbul'da mahallelerde yapılan eylemlerin yanı sıra parklarda forumlar düzenlenmekte.

Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişini protesto eden halka polis plastik mermiyle saldırdı.

İstanbul Tuzla'da düzenlenen forum:

Sarıgazi
Bu akşam saat 21.00 da Vatan İlköğretim Okulu önünden başlayan yürüyüş Demokrasi Caddesi boyunca sürdü. Demokrasi Caddesi sonunda kurulan dayanışma çadırı önüne gelen halka Gezi direnişini konu alan film gösterimi yapıldı. Yarın akşam yine aynı saatte dayanışma çadırı önünde forum yapılacak.

Pek çok kentte “duran adam” eylemleri yapılmakta.

Kastamonu:

İstanbul Bakırköy'de "duran adam" eylemi:

İzmir Selçuk
İzmir’in Selçuk ilçesinde saat 21.00’da duran adam eylemi gerçekleştirildi. Hükümet Konağı yanındaki Atatürk anıtı önünde gerçekleşen duran adam eylemine çok sayıda Selçuk'lu yurttaş katıldı. Sosyal medya üzerinden haberleşilerek yapılan etkilikte vatandaşlar saatlerce Birbiri arasında mesafe kalacak şekilde Atatürk'e yüzünü dönerek sessizce oldukları yerde hiç kıpırdamadan bekleyerek iktidarın baskıcı tutumunu protesto ettiler.

Polis "duran çocuklar"a engel oldu
Bu akşam saat 20:00 sularında 10 yaşlarında iki çocuk Ümraniye Meydan AVM'de "duran adam" eylemi yapmak istediler fakat yaklaşık on dakika sonra sivil giyimli ve ellerinde telsiz olan iki şahıs çocukların eylem yapmasına engel oldular.

Beşiktaş'ta Abbaağa Parkı'nda düzenlenen forum:

İstanbul Çemeköy halkı kalabalık bir şekilde Madenler Meydanı’nda saat 21.00 da toplanarak 1 saat duran adam olarak Taksim Gezi direnişine desteklerini verdi. “Hükümet istifa” sloganı atan halk saat 22.00 de dağıldı. Çekmeköy Halk Meclisi olarak yarın akşam yürüyüş ve sonrasın da forum yapma kararı alındı.

Ateşehir’de bu akşam Deniz Gezmiş Parkı’nda Deniz Gezmiş’İn heykeli önünde halk “duran adam” eylemi yaptı. Sonrasında parkta forum ve müzik dinletisiyle direnişe destek verildi.

Ankara Dikmen'de 5 binin üzerinde vatandaş Çetin Emeç Bulvarı'na yürümek istedi. Kitlenin önü polis tarafından kesildi. Polis kitleye dağılması yönünde anons yapıyor. Barikatın önünde oturma eylemi yapan vatandaşlar barikatın açılmasını bekliyor.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde polis saldırısına tepki gösterildi. Yarenlik Alanı’nda 500 kişi toplandı. Halk, Mersin'deki saldırıya "Mersin'de düşene dövüşene bin selam" ve "her yer Mersin her yer direniş" sloganları ile tepki gösterdi.

Manisa'da "duran adam" eylemi

(soL - Haber Merkezi)