AKP’nin gazından korunmak da yasak: Yüzünü kapatana daha çok ceza!

AKP, yurttaşların polisin gaz bombasından korunmak için yüzünü kapatmasını da ceza kapsamına alıyor.

“Polisimizi daha da güçlendireceğiz, müdahale gücünü artıracağız” diyen Erdoğan’ın bu talimatının ardından yasa hazırlıkları başladı. Yasa kapsamında yüzünü kapatanlara daha çok ceza verilmesi de ön görülüyor.

İçişleri Bakanlığı’nın taslak çalışmalarına başladığı belirtilirken, Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre taslakta şunlar yer alıyor:

-TBMM’nin yeni döneminde gündeme gelmesi beklenen düzenleme kapsamında, polise taş atma, kamu görevlilerine direnme ile kamu malına zarar verme suçlarını düzenleyen TCK maddelerinde değişiklik yapılması hedefleniyor.

-Düzenlemeye molotofkokteylinin silah sayılmasına ilişkin hükmün konulması da planlanıyor. (Molotofkokteyline ceza, Yargıtay içtihadıyla veriliyor.)
-Eylemler sırasında kimliği gizlemek için yüzün örtülmesi halinde daha fazla ceza verilmesi de tartışılıyor.

-Düzenleneme ile Molotof atmanın cezası 12 yıla kadar çıkarılırken, “Kamu malına zarar verme”nin 1 yıldan 6 yıla kadar olan hapis cezanın artırılması planlanıyor.

-Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanan kişiye 6 aydan 3 yıla kadar olan hapis cezasının artırılması da çalışma kapsamında bulunuyor.