AKP'nin dünkü saldırılarında korkunç bilanço

Taksim'de dün sabah 7:30'dan akşam 20:15'e kadar gerçekleşen vahşi polis saldırılarının sonucunda, yüzlerce kişi yaralandı.

AKP'nin dün sabah binlerce polis ve TOMA'larla adeta çıkarma yaptığı Taksim Meydanı'nda saat 07:30'da başlayan polis saldırıların korkunç bilançosu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Direnişçilerin Gezi Parkı 'nın Mete Caddesi tarafındaki çay bahçesine kurdukları büyük revire sabahtan bu yana yüzlerce kişi başvurdu.

Radikal'den Elf İnce'nin elde ettiği bilgilere göre, akşam saat 20:15 sularında başlayan ikini büyük müdahaleye kadar revire başvuran ya da getirilen yaralıların bilançocu şöyle: 21 kişi kafa travması, 11 muhtelif kırık, 7 astım krizi, 1 epilepsi nöbeti, 460 gaz maruziyeti, 81 gaz bombası ve plastik mermiye bağlı travma ve yaralanma, 10 yanık, 7 kesik...

Basın emekçilerine de cop!
Saldırılar sırasında 2 yabancı basın mensubu göğüs ve boyunlarına aldıkları cop darbeleriyle yaralanırken, bir kişi de kalp krizi şüphesiyle hastaneye sevk edildi.

Gezi parkındaki doktorlar, bu rakamlara, akşam başlayan ve günün en büyük saldırısı olan olaylarda yaralananların dahil olmadığını, son müdahaleden sonra 80 kişinin çeşitli şikayetlerle revire geldiğini açıkladı.