AKP'nin cadı avı sürüyor: Kocaeli'de Gezi operasyonu

Kocaeli’nde bu sabah saatlerinde birçok eve polis baskını yapıldı. Gezi Direnişi nedeniyle yapılan baskınlarda şimdiye kadar 10 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Kocaeli’de Haziran Direnişi operasyonları sürüyor. Polis, çok sayıda eve baskın düzenledi. Polisin elinde 20 kişilik bir arama listesi olduğu gelen haberler arasında.

İçlerinde TKP İl yöneticisi Çağlar Özkan'ın da bulunduğu gözaltına alınanların isimleri şöyle: Uğur Akalın, Arman Çağan Yazıcı, Yankı Subaşı, Fatih Dağşın, Fırat Deniz Dağlı, Sabri Emre Şen, Tolga Köse, Merve Arısoy, Yeşim Çakmak ve Çağlar Özkan.

TKP Kocaeli İl Örgütü konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. TKP Kocaeli İl Örgütünün konu ile ilgili yaptığı basın açıklaması şöyle:

BU YÖNTEMLERDEN VAZGEÇİN!

BU HALK SİZE BOYUN EĞMEZ!

Bu sabah saatlerinde aralarında TKP Kocaeli İl Yöneticilerinden Çağlar Özkan’ında bulunduğu pek çok kişi evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alınmıştır.

Bu yöntemlerden vazgeçin, bu yöntemlerle halka boyun eğdiremezsiniz!

Bu operasyonun Haziran Direnişi’ne karşı olduğu açıktır. Türkiye Komünist Partisi gerek genel merkezi, gerekse yerel örgütleri ile bu direnişe destek verdiğini kimseden saklamamıştır. Yaptığı basın açıklamalarıyla da direnişte yer aldığını tüm kamuoyuna duyurmuştur. Bu sabah gözaltına alınan il yöneticimiz de, tüm TKP üyeleri gibi ilk günden itibaren direnişteki yerini almıştır.

Başlatılan düzmece operasyonlarla halkı sindirmeye çalışan AKP iktidarına gereken yanıt halk tarafından verilecektir. AKP’nin hukuku ayaklar altına alan düzmece operasyonlarını topluma “meşru” gibi gösterme çabası boşunadır. AKP iktidarının kendisinin dahi meşruluğu kalmamıştır. Hukuksuzluğu “hukuğu” haline getiren AKP faşizmi zayıflığını saldırarak örtme çabasındadır. İşte tamda bu yüzden AKP kaybettikçe daha fazla saldırmakta, saldırdıkça tarihin çöplüğüne bir adım daha yaklaşmaktadır. Nafile AKP faşizmi kaybedecektir.

Haziran direnişinin kazananı halktır. TKP tüm üye ve dostlarıyla AKP düzenine karşı sosyalist seçeneği yaratacak, ülkemizi halk düşmanlarından kurtaracaktır. Halkımız, her koşulda diktatöre ve yandaşlarına gereken cevabı verecek, boyun eğmeyecektir.

TKP KOCAELİ İL ÖRGÜTÜ

(soL-Kocaeli)