AKP'li vekilden skandal açıklama: Ali İsmail'in dövülerek öldürüldüğüne ilişkin kayıt yok!

AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Ali İsmail Korkmaz'ın katledilmesine ilişkin skandal bir açıklama yaptı. Otopsi raporunun yayınlanması üzerinden 6 gün geçmesine rağmen "Ali İsmail’in dövülerek öldürülmesine ilişkin herhangi bir kayda rastlanmadığını" belirten Koca, "polis öldürdü diyenler ispat etsin" dedi.

Partisinin Eskişehir İl Örgütü'nde düzenlenen etkinliğe katılan Koca, burada açıklamalarda bulundu.

Henüz kayda rastlanmamış!
Ali İsmail Korkmaz'ın katledilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, devletin tüm resmi kurumlarının olayı ciddiyetle araştırdığını söylerken, devletin ciddiyetini sonrasında sarf ettiği sözlerle ortaya koydu.

Eskişehir yerel basınından İstikbal gazetesinde yer alan habere göre, Ali İsmail’in dövülerek öldürülmesine ilişkin herhangi bir kayda henüz rastlanmadığını ileri süren Koca, 6 gün önce açıklanan otopsi sonuçlarından haberinin olmadığını da göstermiş oldu.

"Olay ciddiyetle araştırılıyor. 40’a yakın CD ve mobese kayıtları da inceleme altında. Resmi kurumlar üzerine düşeni yapıyor" diyen Koca, Ali İsmail Korkmaz’ın kan sıvılaşması ile ilgili önemli bir ilaç kullandığını belirterek şu skandal ifadeleri kullandı:

"Bu tür hastalar göğüslerine hastalıklarını belirten yazılar yazarlar. Ali İsmail de o derece rahatsız ve çok önemli bir ilaç kullanıyordu. Bırakın darp edilmeyi, herhangi bir itiş kakış içerisinde bile bulunmaması gereken bir arkadaşımızdı. Gezi parkı olayları sırasında eylemlerin en önüne geçen bazı siyasi partiler bu çocuklarımızı olayların içine sokan zemini hazırladılar. Onların vicdanı sızlamalıdır."

Polis öldürdü diyenler ispat etsin
19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın polis dayağı ile öldürüldüğüne ilişkin iddialar ve ardından vali Güngör Azim Tuna’ya yönelik eleştirilere de değinen Milletvekili Koca, Korkmaz’ın polisin dayağı ile öldürüldüğüne ilişkin iddiaları ortaya atanların bunu ispatlaması gerektiğini söyledi. Benzer iddiaları mesnetsiz bulduğunu söyleyen Koca, kendisi gibi skandal açıklamalar yapan Eskişehir Valisi'ne de sahip çıktı.

(soL - Haber Merkezi)