AKP'den fantastik argüman: Deprem vergisi diye bir şey yok!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, deprem vergisi diye bir şeyin olmadığını söyledi.

Bilindiği üzere 1999 depreminden sonra geçici olarak deprem vergisi getirilmiş, 2003 yılında Kemal Unakıtan'ın Maliye Bakanı olduğu AKP hükümeti döneminde bu vergi kalıcı hale getirilmişti. O günden bugüne 50 milyar liraya yakın vergi toplanmıştı, fakat bu verginin akıbeti senelerdir defalarca basın mensuplarınca yöneltilen sorulara, milletvekillerince verilen soru önergelerine rağmen gizli tutulmuştu. Van'daki depremin ardından tüm kamuoyu bu soruyu sorunca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, parayı "duble yol gibi herkesin faydasına olan işlerde" harcadıklarını açıklamıştı.

Bu defa yeni bir açıklama, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, deprem vergisiyle ilgili olarak şunu söyledi: "Deprem vergisi diye bir vergi yok. Özel İletişim Vergisi var. Bunlar devletin kasasına akıyor. Devletin halkın ayağına götürdüğü hizmetler buradan karşılanıyor. Paraları Bakan Mehmet Şimşek Bey cebine mi attı? Villa mı yaptırdı?"

Çelik'in bu fantastik argümanı, akıllara Burhan Altıntop karakterinin şu absürd sahnesini getirdi:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de yaptığı açıklamada aynı argümanı kullanmış, "Deprem vergisi' diye bir vergi yok. Zaten ortada olan vergi Özel İletişim Vergisi. 1999 yılında depremden sonra konulmuş bir vergidir" demişti.

(soL - Haber Merkezi)