AKP halka komplo hazırlığında: 'Serbest bırakılanlar sevinmesin'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gezi eylemlerinde gözaltına alınanlar için "Serbest bırakılanlar sevinmesin" dedi. Çelik, bu skandal sözleriyle yeni operasyonlar için "delil üreteceklerini" itiraf etmiş oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik TV'de bir programda yaptığı açıklamayla, Gezi Parkı'yla başlayıp Türkiye'ye yayılan eylemlere katılan halka "yeni bir komplo" düzenleyeceklerini itiraf etti. Çelik, savcılığın elinde delil niteliğinde hiçbir görüntünün olmadığını söyleyerek, "Serbest bırakılanlar sevinmesin. Savcının elinde görüntü yoktu. Bugün değil, yarın belki bir hafta sonra hukuk bunların yakasına yapışacak" dedi.

Beyaz TV’de bir programa katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada "Serbest kaldık diye sevinmesinler. 290 esnafın dükkanı zarar görmüş, 200’den fazla vatandaşın arabası yakılmış. Havuzların fıskiyelerini sökenler, ağaçları parçalayanlar… Onlar teker teker tespit edildiğinde bugün değil, yarın belki bir hafta sonra hukuk bunların yakasına yapışacak” diye konuştu.

AKP'li Çelik'in "savcı" edasıyla sarf ettiği sözler, binlerce insanın aslında "henüz delil üretilemediği" için serbest bırakıldığının da itirafı oldu.

AKP'nin operasyonlarını bilmeyen mi kaldı?
Özelikle AKP döneminde Türkiye'de birçok kesime hukuksuz ele geçirilen delillerle ya da sahte dijital delillerle sayısız operasyon yapıldığı biliniyor. Ergenekon, Balyoz, ODA TV, KCK ... ilk akla gelenler. Çelik'in konuşmaları sahte delillerle yürütülen siyasi operasyonların bir benzerinin Haziran direnişçilerine de yapılabileceğinin itirafı niteliğinde.

Ancak hem önceki davaların foyasının açığa çıkması hem de Haziran direnişinden sonra halkın yaşadığı dönüşüm AKP'nin bu işleri eskisi kadar kolay yürütemeyeceğini gösteriyor.

(soL - Haber Merkezi)