8 Gezi Direnişçisi tahliye oldu: Ailelerde büyük sevinç

TKP üyesi Ali Can Sünnetçioğlu ve beraberinde tutuklanan 7 kişinin tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi. Mahkeme 8 direnişçinin de tahliyesine karar verdi.

Güncelleme: 17:25
Gezi Direnişçilerinin tahliyesinin ardından adliye önünde bekleyen aileleri ve arkadaşları büyük sevinç yaşadı.

Tahliye kararının ardından bir açıklama yapan Avukat Yelda Koçak, "Çok önemli bir hatadan dönüldü. Tutukluluk gerekçesi gerçeğe dayanmıyordu. Hukuki açıdan da yanlıştı.

Palalı saldırgan ile ilgili bir karar vermeyenler arkadaşlarımıza her gün karakola gidip imza verme kararı çıkardılar. Bu yaklaşımlarını göstermesi bakımından son derece önemli. Buna rağmen yine de mutluyuz" diye konuştu.

Umut Akgül'ün babası ise yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız yeniden özgür oldu. Şimdi biz de özgürüz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Suçsuz olduklarını biliyorduk zaten, duygularımı tarif edemiyorum" dedi.

Tahliye olan Gezi direnişçilerinin arkadaşları ve aileleri onları almak için Metris Cezaevi'ne doğru yola çıktı.


6 Temmuz'da Taksim'deki eylemler sırasında gözaltına alınan ve 8 Temmuz günü "baret-gözlük taşımak" gibi gerekçelerle tutuklanan 8 kişi tahliye edildi.

Tahliye edilen isimler arasında Taksim'de gözaltı alınan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek ve İTÜ öğrencisi Oğuz Tekin de bulunuyor.

(soL - İstanbul)