Zaytung haberi paylaşan üniversite öğrencisine hapis cezası!

AKP iktidarında ilginç hapis cezalarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Şimdi de Zaytung haberi paylaşan bir üniversite öğrencisine hapis cezası verildi.

Hüseyin Avni Coş'un Adana Valisi olduğu dönemde yapılan bir 'Zaytung haberi'ni paylaşan üniversite öğrencisine bir yıl hapis cezası verildi.

Cumhuriyet gazetesinden Hilal Köse'nin haberine göre, Zaytung'un Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'la ilgili haberini paylaşan Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi Meral Tutcalı, 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Tutcalı, 6 Ocak 2014'te, "Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, özerkliğini ilan etti. RTE'den daha forslu..." ifadesinin yer aldığı, fotoğraflı Zaytung haberini paylaştı. Bu tweet'i nedeniyle evi iki kez polislerce basılan Tutcalı hakkında dava açıldı. Tutcalı'nın Adana'da yargılandığı dava, dün 5. celsede sonuçlandı. Mahkeme "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl hapse mahkum etti. Ceza 'iyi hal'den 10 ay hapse indirilirken hükmün açıklanması geri bırakıldı. Tutcalı'nın avukatı Remzi Ümit Atay, karara itiraz edeceklerini belirtti.