'Üniversite rezaleti', 'Ekşi Sözlük kepazeliğine' dönüştü

Yakın Doğu Üniversitesi'nde öğrencilerin bütünlemeye girmeleri için 6 bin avro istenirken bu durumu Ekşi Sözlük üzerinden duyuran kullanıcının "entry"si silindi. Ekşi Sözlük'ten konuyla ilgili bir açıklama gelmezken yazının silinmesi büyük tepki çekti.

Haber Merkezi

Yakın Doğu Üniversitesi'nde öğrencilerden bütünlemeye katılmaları için 6 bin 750 avro istenirken yüzlerce öğrenci bu parayı bulamadığı için sınava katılamadı. Bu skandalı Ekşi Sözlük üzerinden "30 eylül 2015 yakin doğu üniversitesi rezaleti" başlığıyla duyuran bir kullanıcının yazısı siteden kaldırılınca "ekşi sözlük kepazeliği" adlı başka bir başlık açıldı.

"mrsmoore" adlı kullanıcı konuya ilişkin Ekşi Sözlük üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Okulun mütevelli heyetinin çok sıkı bir ekşi sözlük takipçisi olduğu herkesin malumu. Ne hikmetse 1 saat önce debe'ye giren entry silindi. Ortada gg'lik bir durum da yoktu. Okulda yaşanan durumu aynen aktardım. Bu ne demek şimdi? Büyük kitlelere ulaştığı zaman rahatsız olacağın şeyler yapmayacaksın o zaman bir okul olarak.

Kullanıcı daha sonra "entry"yi aynen paylaştı:

30 eylul'de yani dün yakin dogu universitesi'nin tip fakultesi donem 1-2-3 un butunlemesi vardi. 'butunleme mi olur ... bu tarihte' demeyin. butunlemeler bu tarihte yapiliyor ki kimse yatay gecis basvurusu yapamasin. her neyse bunu kabullendik zaten. okul 2 ay önceden duyuru yapti. sinava girmek icin kimliginiz yeterli diye. biz de aylardir bu sinava calisiyoruz. zaten %70imiz bütünlemeye kaldik. 30 eylul sabah 8.30'da rektorluk ne dese begenirsiniz? yeni donemin parasini odemeyen sinava giremez. üstelik internetten de değil. panodan. e ama bu sinav gecen seneye ait? amac ne? butunlemeden kalip da okulu birakmak isteyenlerin parasini almak. simdi daha da vahimi geliyor. burslu öğrencilerden de para istiyorlar. " e ama ben bursluyum gecersem ucret odemeyecegim ki?" derseniz de size "o zaman parani geri alirsin" deniyor. istenen para da 2 bin lira filan degil ha. 6.750 euro. burslu bu adam. belki imkani yok. nasil o kadar parayi 3 saat icinde bulsun sana? ne yazik ki onlarca öğrenciyi mağdur edip sinava almadilar. lutfen dostlar. lutfen ama lutfen kibris universitelerini tercih ederken iyi dusunun.