Türkiye'nin dört bir yanından Newroz kutlamaları

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında Newroz kutlamaları vardı. İzmir’de binlerce kişi Gündoğdu Meydanı’nı doldururken, Ankara'dan Mersin'e kutlamalara onbinlerce yurttaş katıldı.

İSTANBUL
Kazlıçeşme'de yapılan Newroz kutlamaları için dün akşam saatlerinde Newroz sahnesi kuruldu. Bu sabah erken saatlerde ise bölge trafiğe kapatıldı. Polisin arama noktaları koyduğu alana binlerce insan ellerinde bayrakla yürüyerek girdi.

ANKARA

Ankara'da onbinlerce yurttaş Newroz'u kutladı. Kolej Meydanı'ndaki mitinge onbinlerce insan katılırken  basın açıklamasını HDP Ankara İl Eş Başkanı Lokman Ergün okudu.

MERSİN
Mersin'de Tırmıl Sanayi Sitesi yanında bulunan boş alanda kutlanan Newroz, binlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleşti. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk'ün yaktığı Newroz ateşiyle başlayan miting HDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün konuşmalarıyla deva etti.

ADANA
Adana'da gazete dağıtımı yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradıktan sonra yaşamını yitiren Kadri Bağdu'nun eşi Şemse Bağdu ile Barış Anneleri'nin Newroz ateşini yakmasıyla başlayan Newroz, onbinlerce yurttaşın Mimar Sinan Açık Hava Gösteri Merkezi'nde toplanmasıyla devam etti.

İZMİR
Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Newroz Gündoğdu Meydanı'nda kutlandı.

VAN

Van Kalesi yanında bulunan Kültür Parkı’nda Newroz kutlamaları, Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Kutlama Kobanili çocukların korosunun sahne alması ile devam etti.