TÜBİTAK'a hayvanat bahçesi müdürlüğünden gelen Sancar'ın CV'sinde yok yok

Bu yıl içerisinde Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü'nden TÜBİTAK ULAKBİM Müdür Yardımcılığı'na atanan Mustafa Sancar'ın CV'sinde yok yok...

Geçen Mayıs ayında Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü iken TÜBİTAK ULAKBİM Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Mustafa Sancar'ın CV'si sosyal medyadan yayımlandı.

Cahit Arf Bilgi Merkezi'nin de sorumlusu olan Sancar, imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu. CV'deki "çalışma hayatı" bölümünde ise, çeşitli İslamcı dergilerin editörlüğü, reklam ajansı kurucu ortaklığı ve hayvanat bahçesi müdürlüğü gibi işler yer alıyor.

1996 yılında kurulan ULAKBİM'in resmi internet sitesinde yer alan "Hakkımızda" bölümünde ise şunlar yazıyor:

  • Üniversiteler ve araştırma kurumları arasında araştırma ve eğitim amaçlı ağlar kurmak, işletmek, bu ağların yurt içi ve yurt dışındaki ağlarla bağlantısını sağlamak, bilgi üretimine yardımcı olacak nitelikte bilgi teknolojileri desteği sağlamak ve bu ağ üzerinden ve/veya geleneksel yollarla ülkemizdeki bilimsel bilgi üretimine yardımcı olacak şekilde akademik bilgi ve belge hizmetleri sunmak ve ülkenin bilgi birikimini yansıtacak bilgi ürünleri geliştirmektir.
  • Üniversiteler ve araştırma kurumlarını birbirine bağlayan akademik ağı ulusal ve uluslararası bağlamda etkileşimli, yüksek hızlı, yeni teknolojilere açık ve dünya standartlarında tutmak, bilgi ve belge erişim hizmetlerini gelişen teknolojilere uyumlu şekilde ulusal çapta yaygınlaştırmak, ulusal bilimsel bilgi ürünlerini içeren uluslararası standartlarda bilgi sistemleri geliştirmek, benzer sistemlerle entegrasyonunu sağlamak ve küresel durumdaki e-bilgi kaynaklarına ev sahipliği yaparak arşiv niteliğine ulaşmaktır.
  • Ulusal ve uluslararası eğitim alanlarında, eğitim kurumlarındaki teknolojiyi iyileştirmek, eğitim kalitesini yükseltmek ve eğitimin yaygınlığını ve erişilebilirliğini artırmak amacıyla bilişim teknoloji araçlarının etkin kullanımı için yazılım, içerik, bilgi erişim modelleri, altyapı ve sistemlerin geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumludur.

ULAKBİM ayrıca, ULAKNET, PARDUS, EKUAL gibi projeleri geliştiren kurum.

Sancar'ın CV'sindeki hangi kriterlerin, ULAKBİM'in hedeflerine uygun olduğu bilinmiyor.

İşte o CV: