Savcı Şişman: Reyhanlı, Cilvegözü ve Niğde saldırılarında istihbaratın parmağı var

MİT TIR’larının durdurulması nedeniyle tutuklanan Savcı Özcan Şişman’ın, mahkemede yaptığı savunmada Reyhanlı, Cilvegözü ve Niğde’deki saldırılarda MİT’in parmağı olduğunu ileri sürdü.

1 Ocak 2014’te Adana’da silah yüklü MİT TIR’larının durdurularak aranması nedeniyle tutuklanan ve Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan eski Savcı Özcan Şişman, mahkemede verdiği savunmada Reyhanlı, Cilvegözü ve Niğde saldırılarında istihbarat parmağı olduğunu ileri sürdü.

Görevden alınmadan önce Reyhanlı’daki bombalı saldırının soruşturmasını da yürüten Şişman 7 Mayıs'ta Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği savunmada, soruşturmada istihbarat adına çalışan bir kişiyi tespit ettiklerini ve bu kişinin daha sonra Niğde’deki terör saldırısını düzenleyen IŞİD militanlarını Türkiye’ye geçiren kişi olduğunu açıkladı.

Gri Hat haber sitesinden Arzu Yıldız’ın haberine göre Şişman, 53 yurttaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısında tutuklanan iki kişinin, kendilerini istihbarat görevlisi bu şahsın saldırıya karıştırdığını ileri sürdüklerini aktardı.

Şişman ayrıca, Cilvegözü sınır kapısına yapılan ve 14 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği Suriye istihbaratından dört kişinin, saldırıdan önce ve sonra irtibat için kullandıkları sim kartlarının MİT muhbiri tarafından temin edilerek saldırganlara verildiğini açıkladı.

Savcı Özcan Şişman’ın savunmasının ilgili bölümü şu şekilde: